Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

"ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"




STT CAMP 2012
“Summer Training in Transport. Competitiveness, Assessment and Management Polices:
Addressing the Crisis
Χίος, 24 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης
    

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει το STT CAMP 2012 (https://sttcamp2012.pns.aegean.gr/), κατά το χρονικό διάστημα από 24 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012, στη Χίο.

Αντικείμενο του Θερινού Σχολείου είναι ο (επανα)προσδιορισμός των βασικών παραμέτρων και παραγόντων άσκησης εθνικών και περιφερειακών πολιτικών που αφορούν στη διοίκηση, στο σχεδιασμό και στη χρηματοδότηση μεταφορικών συστημάτων και υποδομών, με έμφαση στον διεθνώς ανταγωνιστικό χώρο της Ναυτιλίας και των Θαλασσίων, των Χερσαίων και των αεροπορικών, εμπορευματικών-επιβατικών μεταφορών.

Το STT CAMP έχει ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή συγκυρία παγκόσμιας κρίσης και ύφεσης, όπου απαιτείται επαναπροσδιορισμός υφιστάμενων πολιτικών και νέος σχεδιασμός για τη συντήρηση, λειτουργία και χρηματοδότηση συστημάτων, δομών οργάνωσης και υποδομών στις μεταφορές. Συγκεκριμένα, ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός, οι έντονες διακυμάνσεις, οι ετερογενείς ναυτιλιακοί κλάδοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά, οι ανισορροπίες μεταξύ ζήτησης και προσφοράς καθώς και η χρηματοοικονομική αβεβαιότητα λόγω της διεθνούς κρίσης καθιστούν επιτακτική και επίκαιρη την ανάγκη για την χάραξη εναλλακτικών επιχειρηματικών επιλογών και τον προσδιορισμό  αποτελεσματικών πολιτικών που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση και εντέλει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των ναυτιλιακών και μεταφορικών επιχειρήσεων μετά την περίοδο κρίσης.

Το θερινό σχολείο υλοποιείται σε συνεργασία με τα διεθνή ακαδημαϊκά και ερευνητικά δίκτυα TransportNet, PACTS και COST Action TU1001 (Public Private Partnerships in Transport: Trends & Theory – P3T3) και εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου» (https://summerschools.pns.aegean.gr) που υποστηρίζονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EKT) και Εθνικούς πόρους,  καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST.  To STT CAMP υποστηρίζεται από τις εταιρείες Aegean Airlines, Olympic Air, TRAINOSE, ΙΒΙ Group και Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε., καθώς και από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενείται το θερινό σχολείο.

Στα πλαίσια του προγράμματος διοργανώνεται εναρκτήρια ανοικτή συνάντηση με θέμα «Οικονομική Κρίση & Πολιτική των Μεταφορών», την Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 6:30 μ.μ.. Η εκδήλωση φιλοξενείται στο «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης». Η στρογγυλή τράπεζα θα είναι ανοικτή στο κοινό και το βήμα θα δοθεί στους εκπροσώπους της πολιτείας, των οργανισμών παροχής μεταφορικού έργου και στους χορηγούς μας.


Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της στρογγυλής τράπεζας περιλαμβάνει τους ακόλουθους ομιλητές:
-          Adnan Rahman, Director Cambridge Systematics
-          Δημήτριος Δημητρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΑ
-          Λεόντιος Χατζημιχάλης, Νομικός Σύμβουλος Tsakos Shipping
-          Antulio Richetta, Director IBIGROUP

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://sttcamp2012.pns.aegean.gr/

Επικοινωνία:
κ. Εύη Μπαξεβάνη, Κοραή 2Α, Χίος 82100
Τηλ.: +30-6946- 81 24 78, +30 22710 35256 & 35203, Fax. +30 22710 35 299,