Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΜΟΣ : ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ


Την έντονη αντίδραση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) προκάλεσε η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης «Πανσαμιακής Αναγέννησης» (ΠΑΣΟΚ) να «ανοίξει» παράθυρο ιδιωτικοποίησης για το αεροδρόμιο του νησιού.
Τελικώς, παρά τις αντιδράσεις και τις λογομαχίες μεταξύ των συμβούλων των δύο παρατάξεων, η πρόταση του δημάρχου Δ. Θάνου που τονίζει ότι«είμαστε αντίθετοι με την αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου Σάμου. Σε περίπτωση όμως που θα δοθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες, να υπάρχει στο ΔΣ της εταιρείας μέλος του δημοτικού συμβουλίου Σάμου, έτσι ώστε να ελέγχει τα αντισταθμιστικά οφέλη». υπερψηφίστηκε με 13- 6 ψήφους.
Να σημειωθεί ότι το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη έπειτα από επιστολή του δημάρχου Ρόδου Στ. Κουσουρνά, προς τους ομολόγους του, στις έδρες των οποίων υπάρχουν διεθνή περιφερειακά αεροδρόμια. Στην επιστολή τόνιζε ότι εφόσον γίνουν αποκρατικοποιήσεις αεροδρομίων, θα πρέπει οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού, να μετέχουν με εκπρόσωπο στο ΔΣ του φορέα που θ' αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου και ποσοστό τόσο επί του κύκλου εργασιών του φορέα διαχείρισης, όσο και επί του τέλους εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων.
aftodioikisi.gr