Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΑΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
ΠΡΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ
 ΠΟΕΔΡΟ ΔΕΥΑΧ
Κοιν:ΜΜΕ
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε
Παρευρισκόμενος στο Νεχώρι, στη συνέλευση των  κατοίκων με αφορμή και εκεί τους εξωφρενικούς λογαριασμούς του Νερού, παρατήρησα ότι για πολλοστή φορά η υπηρεσία στην οποία προΐσταστε  και οι δύο, έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο  φοροεισπραχτικής και φορομπηχτικής πολιτικής.
Στην πάγια λογική της εταιρείας να εμπορεύεται ασύστολα το αγαθό που λέγεται νερό, προστίθενται και σωρεία λαθών που οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις.
Σας επισυνάπτω- για να δείτε τη λογική σας- το λογαριασμό της Λυμπέρη Αθηνάς ύψους 1205 ευρώ,  μέλους πολύτεκνης οικογένειας και πάσχουσας από ανίατη αρρώστια , η οποία ουδέποτε ξόδεψε τα κυβικά που αναφέρονται, αλλά ανερυθρίαστα της ζητούνται να πληρωθούν.
Αντίστοιχες ή παρόμοιες περιπτώσεις, ακούστηκαν πληθώρα στη συγκεκριμένη συνέλευση που αποδεικνύουν την επιζήμια πολιτική σας για όλο των χιώτικο λαό.
Πολιτική που χαρατσώνει με το ειδικό τέλος του νερού που το έχετε στο 80%, με το διπλό ΦΠΑ επί του ειδικού τέλους, με μια τιμή σε τελική ανάλυση από τις ακριβότερες στην Ελλάδα και μάλιστα κάκιστης ποιότητας.
Επειδή μας είναι γνωστό ότι η λογική σας τόσο η δική σας , όσο και της δημοτικής αρχής- λογική εμπορευματοποίησης των πάντων- όσες τιμολογιακές πολιτικές και να εφαρμόσετε τα βάρη θα τα πληρώνει ο χιώτικος λαός ζητάμε για πολλοστή φορά>
1.       Καταργήστε τη ΔΕΥΑΧ και μετατρέψτε την σε υπηρεσία ύδρευσης μεταφέροντας όλους τους εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Πιο αποτελεσματικοί θα είστε στον τομέα της ύδρευσης και πιο φτηνοί και οι δημότες θα απολαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.
2.       Ακυρώστε μέχρι να γίνει αυτό τους λογαριασμούς που ξεφεύγουν από κάθε όριο και καταργήστε το ειδικό τέλος με το διπλό ΦΠΑ
3.       Τα κοινωνικά κριτήρια να είναι ανεξαρτήτου εισοδήματος  σε ανίατες περιπτώσεις.
4.       Προχωρήστε μέχρι να καταργηθεί η ΔΕΥΑΧ σε μια τιμολογιακή πολιτική  για μεν τους πρώην Δήμους με βάση τις τιμές που είχαν πριν καταργηθούν, για δε το δήμο Χίου  σε μειώσεις της τάξης του 40%-50%, όσο περίπου έχουν χάσει οι οικογένειες από το εισόδημά τους λόγω των πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ με τα γνωστά και αριστερά δεκανίκια τους.
5.       Αυξήστε τα τιμολόγια στους επιχειρηματικούς Ομίλους, στις Τράπεζες κλπ.
6.       Φέρτε ξανά το θέμα για συζήτηση στο ΔΣ και μην ξεχνάτε: Όποιος σπέρνει ανέμους Θερίζει θύελλες .
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΛΑ ΚΛΕΑΝΘΗ
ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΕΛΛΑ      ΒΑΡΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ