Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ. ΛΙΜΕΝΩΝ κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ


Απαντήσεις του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής καθ. Ι. Μουτζούρη σε επιστολές του Δημάρχου Χίου κ. Π. Λαμπρινούδη
Σας αποστέλλουμε συνημμένα δύο απαντητικές επιστολές του ΓΓ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής καθ. Ι. Μουτζούρη σε αντίστοιχες του Δημάρχου Χίου κ. Π. Λαμπρινούδη.
Η απάντηση του ΓΓ της 11ης Οκτωβρίου 2012 αφορά σε επιστολή του κ. Δημάρχου σχετικά με τις λιμενικές υποδομές της Χίου και το νέο λιμένα. Σε αυτή ο καθ. Ι. Μουτζούρης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό της επιλογών και των μελετών για το νέο λιμάνι. Επιπλέον, απαντά στην αναφορά του κ. Δημάρχου για επιλεκτική προώθηση λιμενικών έργων τονίζοντας ότι ως ΓΓ από την 1.9.2012 έχει επισκεφθεί πάνω από δέκα (10) διαφορετικές λιμενικές εγκαταστάσεις προκειμένου να διαμορφώσει ίδια άποψη για τις απαιτούμενες δράσεις.
Τέλος, ενημερώνει τον κ. Δήμαρχο ότι η ΓΓ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη για τις λιμενικές υποδομές της Χίου, όπως και ο κ. Δήμαρχος ζητά στην επιστολή του.
Σημειώνουμε, ότι η σύσκεψη αυτή προγραμματίζεται για τις 25 Οκτωβρίου 2012.
Η δεύτερη απάντηση του ΓΓ καθ. Ι. Μουτζούρη σχετίζεται με την άρνηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου να παράσχουν στοιχεία για τα γεωμετρικά και λειτουργικά στοιχεία των λιμένων της Χίου, τα οποία νομίμως και κατά αρμοδιότητα ζήτησε η Γενική Γραμματεία. Τα στοιχεία αυτά ενσωματώνονται στη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας και συμβάλλουν στην αποτύπωση της πραγματικής εικόνας που έχουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις της χώρας.
Στην απάντησή του ο ΓΓ σημειώνει όλη την κείμενη νομοθεσία από την οποία προκύπτει η υποχρέωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου για να παράσχει τα στοιχεία.