Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΞΥΛΟ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ




Ένταση επικράτησε εχθές το απόγευμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ απεργών του ΠΑΜΕ και επιβατών του πλοίου BLUE STAR PATMOS.

Λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τον καταπέλτη του πλοίου,περιφρουρώντας έτσι την απεργία των ναυτεργατών της ΠΝΟ

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει για από Χίο για Πειραιά στις 20.00 το βράδυ. 

Σιγά – σιγά άρχισαν να καταφθάνουν οι επιβάτες του πλοίου, oι απεργοί του ΠΑΜΕ όμως, δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν και διαδήλωναν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας. 

Η κατάσταση άρχισε να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, όταν κάποιοι αγανακτισμένοι από την ταλαιπωρία επιβάτες του πλοίου επιχείρησαν να παρακάμψουν την ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν δημιουργήσει οι απεργοί του ΠΑΜΕ και να περάσουν στο εσωτερικό του πλοίου. 

Τότε απεργοί και επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα ένας από τους επιβάτες να βρεθεί στο έδαφος, από σπρώξιμο διαδηλωτή του ΠΑΜΕ

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει με απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά ευτυχώς παρενέβησαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και τα πράγματα προς στιγμήν ηρέμησαν. 

Η Λιμενική Αρχή ενημέρωσε την Εισαγγελία της Μυτιλήνης για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και ήταν συνέχεια σε ανοικτή επικοινωνία.   

Λίγο αργότερα απειλήθηκαν νέα επεισόδια, όταν ομάδα επιβατών που περίμεναν έξω από το πλοίο επιχείρησαν και πάλι να σπάσουν τον κλοιό των απεργών. 

Ευτυχώς όμως, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αποφεύχθηκε και αυτή η συμπλοκή. 

Τελικά γύρω στις 20.10 οι απεργοί αποχώρησαν από τον καταπέλτη του πλοίου και αφού επιβιβάστηκαν σε αυτό οι επιβάτες και τα αυτοκίνητα, απέπλευσε γύρω στις 20.30 για τον προορισμό του.

Πηγή: lesvosnews.gr