Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Συνάντηση με τη διευθύντρια μορφωτικών και πολιτιστικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη, κυρία Λούπα (ΠΥΑ’) και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη για θέματα μορφωτικών, πολιτιστικών υποθέσεων, νεολαίας και ΟΤΑ, πραγματοποίησε σήμερα, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δυνατότητες ανάδειξης της Χίου ως τουριστικού προορισμού, μέσα από την προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και των πολιτιστικών της μνημείων, με έμφαση στα Μεσαιωνικά χωριά, το Κάστρο, αλλά και το κεφάλαιο για το νησί, που ονομάζεται Όμηρος.
Ειδική αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη Χίο, με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη, σημαντικός πυλώνας του οποίου μπορεί να είναι ο τουρισμός, αλλά και η τεχνογνωσία μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα άλλων περιοχών.
Ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών, με στόχο την ανάδειξη της μαστίχας ως παγκόσμιας άυλης κληρονομιάς, προσπάθεια η οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής, προχωρά, μέσα από τις απαιτούμενες ενέργειες για την συγκρότηση φακέλου και την αποστολή της σχετικής πρότασης στην UNESCO.
Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε σε ζητήματα που αφορούν τις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχει ο Κώστας Τριαντάφυλλος, και για θέματα αρμοδιότητας του βουλευτή.