Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΛΟΗΓΟΙ : 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου έως την 6.00 το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου προχωράνε οι πλοηγοί εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο περίφημο νομοσχέδιο του ΥΝΑ, που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Οι πλοηγοί μάλιστα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες γεγονός, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην είσοδο και στην έξοδο κρουαζιερόπλοιων και φορτηγών πλοίων από τα λιμάνια.

Η απόφαση λήφθηκε σε τακτική γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών, όπου τέθηκαν τα εξής αιτήματα:

1) Απόσυρση των διατάξεων του σχεδίου νόμου «για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και λοιπές ρυθμίσεις» που αφορούν την Πλοηγική Υπηρεσία οι οποίες αναφέρονται στο κεφάλαιο ΙΑ άρθρα 48 έως 51 του νομοσχεδίου (Ανώνυμη εταιρία παροχής πλοηγικών υπηρεσιών –Πλοηγική ΑΕ). Και

2) Η έναρξη διαπραγματεύσεων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αναμόρφωση της Πλοηγικής Υπηρεσίας στη βάση των προτάσεων-πορίσματος της Επιτροπής του ΥΝΑ υπό τον ΓΓΛΛΠ κου Κων/νου Μουτζούρη, του ΝΕΕ και των ευρωπαϊκών προτύπων.

«Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων μας οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν με πανελλαδικές σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
e-nautilia.gr