Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

"ΑΘΙΚΤΟΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ , ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ


ΑΘΙΚΤΟΙ
Κωμωδία /2011 /Γαλλία /112’
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Olivier Nakache, Eric Toledano
Πρωταγωνιστούν: François Cluzet (Philippe), Omar Sy (Driss), Anne Le Ny (Yvonne), Audrey Fleurot (Magalie), Clotilde Mollet (Marcelle)
Ο Φιλίπ (François Cluzet) είναι ένας πλούσιος αριστοκράτης ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, έπειτα από ένα ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια πτήσης του με παραπέντε. Μια μέρα αποφασίζει να περάσει από  συνέντευξη μερικά άτομα, προκειμένου να καταλήξει στον κατάλληλο, κατά τα δικά του πρότυπα, βοηθό, δουλειά του οποίου θα είναι να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του. Όταν τελικά επιλέξει τον Ντρις (Omar Sy), έναν έγχρωμο νεαρό που ζει στα φτωχικά προάστια και έχει μόλις αποφυλακιστεί. Παρά τις αντιδράσεις των φίλων του, ο Φιλίπ επιμένει πως ο Ντρις είναι ο ιδανικός για τη δουλειά. Όταν σιγά σιγά γεννηθεί μια δυνατή φιλία μεταξύ τους, θα αποδειχθεί πως ο Φιλίπ μάλλον είχε δίκιο…
Μεσα από τη συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων οι Νακάς και Τολεντανό μας χαρίζουν μια ταινία με πηγαίο χιούμορ και γνήσια συγκίνηση, βασιζόμενοι σε ένα θέμα (πραγματική ιστορία) που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει. Οι «Άθικτοι» είναι μια ταινία για τη φιλία, τη χαρά της ζωής και το άνοιγμα σε νέες εμπειρίες, ακόμη και μετά από μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή!
  • Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας (Omar Sy) Cezar 2012 (9 υποψηφιότητες συνολικά).
  • Μεγάλο Βραβείο και βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας (Οmar Sy) στο Φεστιβάλ του Τόκιο 2011.