Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ : ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Με τη φράση «θεσμικό πραξικόπημα που με καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτό», το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχολιάζει τα δημοσιεύματα, τα οποία «επαναφέρουν τη φιλολογία περί των κυβερνητικών σχεδιασμών για παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών κατά ενάμιση χρόνο και διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τον Οκτώβριο του 2015».
«Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε κάθε τέτοια σκέψη», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και υπενθυμίζεται «ότι μετά τη μεταπολίτευση οι αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν σταθερή ημερομηνία».
«Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η πλειοψηφία της Βουλής να παρατείνει τις θητείες των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ, που έχουν εκλεγεί με υποχρεωτική, καθολική ψηφοφορία και για προκαθορισμένη θητεία, με μοναδικό επιχείρημα το φόβο τους να αντιμετωπίσουν την εκλογική αποδοκιμασία της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθούν εις βάρος του ελληνικού λαού.
Όμως, ας είναι σίγουροι ότι πολύ σύντομα δεν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση και ότι οι σχεδιασμοί τους θα παραμείνουν σχεδιασμοί», τονίζει στην ανακοίνωσή του το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
 aftodioikisi.gr