Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ Γ. ΝΤΟΣΚΑ


Το ΔΣ του ΝΟ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία απαντάει στις δηλώσεις του πρώην υδατοσφαιριστή μας, Γιώργου Ντόσκα περί λανθασμένων χειρισμών του ΝΟ Χίου στο θέμα της μη συμμετοχής του στην Εθνική ομάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς για το γεγονός ότι το σωματείο μας που έχει αναδείξει δεκάδες αθλητές στα αθλήματα του υγρού στίβου, πολλοί εκ των οποίων και Ολυμπιονίκες, φθάνει σε σημείο να δέχεται κριτική για τις αποφάσεις του, που με γνώμονα και μόνο το συμφέρον του ιστορικού συλλόγου και των αθλητών του λαμβάνονται σε κάθε περίσταση.
Είναι λυπηρό δε, τα βέλη κατά ημών και κατά του Ν.Ο. Χίου να έρχονται από έναν καταξιωμένο Χιώτη υδατοσφαιριστή όπως ο Γιώργος Ντόσκας (εκ των σπλάχνων του ΝΟΧ), που αναφέρεται σε «λάθος χειρισμούς μας» στα γεγονότα που οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Θα θέλαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
1) Πάγια αρχή της διοίκησης και του προέδρου εκείνη την περίοδο Παναγιώτη Παππή ήταν και παραμένει ακόμη και σήμερα, ο Όμιλος να μην εμπλέκεται, να μην σχολιάζει, να μην κρίνει και να μην επηρεάζει τις αποφάσεις των Ομοσπονδιακών προπονητών. Πόσο δε μάλλον όταν αυτές αφορούν σε κλήσεις αθλητών μας, συμμετοχές σε Ολυμπιακούς, Εθνικά Πρωταθλήματα κ.λπ. Αυτό μάλιστα, και κατόπιν συνεννόησης του προέδρου του Σωματείου κ. Παππή και του Γεν. Γραμματέα κ. Κατσαράκη, είχε μεταφερθεί και σε συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Ντόσκα, όταν ζήτησε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό του πολλαπλά.
2) Είναι απαράδεκτο και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το γεγονός ότι ο Γιώργος χρεώνει σε μας λάθη και παραλείψεις. Μετά από μια ομολογουμένως απόλυτα θετική χρονιά, όπως ήταν η περσινή,  μετά από μια χρονιά όπου αγωνιστικά και  οικονομικά όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και με το παραπάνω, αν κάποιοι θα έπρεπε να είχαν παράπονο, αυτοί θα ήμασταν εμείς. Κυρίως για τον τρόπο που ο Γιώργος αποφάσισε να φύγει από την ομάδα μας…. Την ομάδα και τον πρόεδρο που τον εμπιστεύθηκε σε μια κρίσιμη για το ΝΟΧ περίοδο και του το έδειξε με κάθε τρόπο. Ας μην εκφράζονται λοιπόν παράπονα εκ των υστέρων γιατί αδικούν… πρώτα εκείνους που με αυτό τον τρόπο επιλέγουν να δικαιολογηθούν.
3) Κρίμα που το φετινό παιχνίδι Ολυμπιακός - ΝΟΧίου πριν από λίγες ημέρες δεν έγινε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, για να το δει ο Ομοσπονδιακός προπονητής. Αν έβλεπε το πάθος του Γιώργου Ντόσκα στον συγκεκριμένο αγώνα, θα ήταν βέβαιο ότι θα τον είχε επιλέξει….»
noxiou.gr