Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΚΜΑΚΙΑ ; ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Πωλούνται τα Τοκμάκια; - Ερώτηση Παύλου Βογιατζή στον Υπουργό Οικονομικών
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα τις αγγελίες πώλησης ελληνικών νησιών σε διεθνή ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής στην Ερώτησή του, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τα νησιά και οι βραχονησίδες της χώρας ορίζονται ως «πράγματα εκτός συναλλαγής».
Επομένως, ρωτά τον Υπουργό, εάν υπάρχει ήδη επίσημη καταγραφή των νησιών και των βραχονησίδων της χώρας, για τα οποία μπορεί να υπάρξει μεταβίβαση της χρήσης γης, καθώς και αν τα νησιά Τοκμάκια της Λέσβου, για τα οποία υπάρχει επίσης αγγελία πώλησης αναρτημένη στο διαδίκτυο, συγκαταλέγονται ανάμεσά τους, μπορεί δηλαδή να μεταβιβαστεί η χρήση γης τους σε ιδιώτες.



Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΘΕΜΑ: Οι αγγελίες πώλησης ελληνικών νησιών σε διεθνή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο

Στη διεθνή ιστοσελίδα www.privateislandsonline.com του διαδικτύου, όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε ήδη, έχουν αναρτηθεί μία σειρά από αγγελίες πώλησης νησιών της ελληνικής επικράτειας.
Πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου ισχυρίζονται και την πώληση των νησιών Τοκμάκια της Λέσβου, των οποίων η σχετική αγγελία έχει αναρτηθεί στην παραπάνω ιστοσελίδα.
Σύμφωνα όμως, με την ελληνική νομοθεσία τα νησιά και οι βραχονησίδες της χώρας ορίζονται ως «πράγματα εκτός συναλλαγής».
Με βάση τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.    Υπάρχει καταγραφή των νησιών και των βραχονησίδων της ελληνικής επικράτειας, για τα οποία μπορεί να υπάρξει μεταβίβαση της χρήσης γης;
2.    Τα νησιά Τοκμάκια συγκαταλέγονται σε αυτά, τα οποία χωρίς να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας τους, μπορούν ωστόσο να μεταβιβαστούν σε ιδιώτες ως προς τη χρήση γης;
lesvosnews.net