Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2010


Εξηγήσεις για την ανάθεση έργων που δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση ανάληψης και τη σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του 2010 στο Δήμο Σάμου, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον Πολιτευτή Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «στις 7 Οκτωβρίου 2010, ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας, με έγγραφό του προς το Δήμαρχο, ζήτησε άμεσα τη διενέργεια ΕΔΕ και τιμωρία παντός υπευθύνου γιατί μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν καταχωρημένα τιμολόγια στον ΠΟΕ του πρώην Δήμου Μαραθοκάμπου».

Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιανουαρίου του παρόντος έτους, από το λογιστήριο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σάμου, υποβλήθηκε κατάσταση έργων του πρώην Δήμου Μαραθοκάμπου της Σάμου όπου εμφανίζεται ότι δεν υπάρχει έγκριση ανάληψης και σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του 2010, πληθώρας έργων!

«Τι απέγιναν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στους λογαριασμούς που πιστοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να του γνωστοποιηθεί  εγγράφως «ποια από τα δημόσια έργα στους πρώην Δήμους της Σάμου, ήτοι Μαραθοκάμπου, Καρλοβάσου και Πυθαγορείου είχαν σχετικές εγκρίσεις δαπανών και ανάλογη πίστωση στα έτη 2001-2013».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ
 
ΘΕΜΑ :ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ (262.693,19 €) ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2010

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, στις 25 Ιανουαρίου 2013 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει πάνω σε θέματα ημερήσιας διάταξης.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου  με το υπ.αρ πρωτ.Δ.Υ. 24.01.2013 έγγραφο, έχοντας υπόψη της, Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε) που αφορά απλήρωτα έργα του πρώην Δήμου Μαραθοκάμπου των εταιρειών «ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΥ-ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ», εισηγήθηκε τα έργα αυτά που αναφέρονται στην Ε.Δ.Ε. να μην συμπεριληφθούν στη διόρθωση απογραφής του ενιαίου Δήμου Σάμου, μέχρι προσκομίσεως περισσοτέρων στοιχείων.

Στις 7.10.2011 ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας με έγγραφο του προς τον Δήμαρχο ζήτησε άμεσα Ε.Δ.Ε και τιμωρία παντός υπευθύνου γιατί μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν καταχωρημένα τιμολόγια στον Π.Ο.Ε του πρώην Δήμου Μαραθοκάμπου.

Στις 23.01.2013 στο με αρ.πρωτ.1570 εγγραφό του, ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κοινοποίησε την από 28.9.2013 Ε.Δ.Ε προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Σάμου.

Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30.01.2013 αρ.πρωτ.2144/2013, από το λογιστήριο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σάμου, υποβλήθηκε κατάσταση έργων του πρώην Δήμου Μαραθοκάμπου της Σάμου όπου εμφανίζεται, έργα που έχουν γίνει:

α) να μην υπάρχει έγκριση ανάληψης και
β) να μην υπάρχει και σχετική πίστωση στον Προϋπολογισμό του 2010.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1. Η πιστοποίηση των λογαριασμών από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεπάγεται και την αντίστοιχη ύπαρξη πόρων για την πληρωμή των εν λόγω λογαριασμών;

2. Τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στους λογαριασμούς, τι απέγιναν;

3. Αν δεν υπήρχαν οι σχετικές πιστώσεις πως δόθηκε το έργο στην εταιρεία;

4. Πως μπορεί να βεβαιωθεί αν η ανακολουθία οφείλεται σε πράξεις η παραλείψεις  του τότε Δήμου Μαραθοκάμπου ή του Δήμου Σάμου σήμερα;

Κύριοι Υπουργοί

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλώ να  κατατεθεί:

1.      Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε με ημερομηνία  28.9.2013
2. Να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως ποια από τα δημόσια έργα στους πρώην Δήμους της Σάμου, Μαραθοκάμπου, Καρλοβάσου και Πυθαγορείου είχαν σχετικές εγκρίσεις δαπανών και ανάλογη πίστωση στα έτη 2001-2013.

3. Να μου γνωρίσετε εάν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και σε τι πορίσματα έχει καταλήξει το Ελεγκτικό Συνέδριο, για έργα που έγιναν και δεν είχαν ανάλογες εγκρίσεις των πρώην Δήμων, Βαθέος, Καρλοβάσου, Μαραθοκάμπου και Πυθαγορείου.

4. Να μου γνωστοποιήσετε αναλυτικά όλο το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών για τους πρώην Δήμους της Σάμου.




Ο ερωτών Βουλευτής




Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ