Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΥΠΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ 15η ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ



Τμηματικά θα δοθεί στις περιφέρειες της χώρας η πρώτη δόση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (ποσό20.547.595 ευρώ από το συνολικό ποσό των 58.707.414 ευρώ). Μάλιστα, κάθε 15η του μήνα θα πρέπει να ενημερώνουν υποχρεωτικά για το τι έχουν κάνει με τα χρήματα που τους έχουν δοθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, αναφορικά με την εξόφληση των χρεών τους προς τους ιδιώτες.
Αναλυτικότερα, όπως ενημερώνει με το σχετικό του έγγραφο το υπουργείο, οι περιφέρειες θα πρέπει να κάνουν τα εξής τέσσερα βήματα προκειμένου να υλοποιηθεί η τελική φάση επιχορήγηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων:
- Η επιχορήγηση θα πραγματοποιηθεί τμηματικά με αντίστοιχες αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών και θα αποδοθεί στους λογαριασμούς των Περιφερειών μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
- Οι περιφέρειες με τη συνήθη διαδικασία πληρωμής, δηλαδή της έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων, θα εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τρίτους με ιεραρχικό τρόπο από τις παλιότερες στις νεότερες και σύμφωνα με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν από το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων.
- Οι περιφέρειες έως την 15η ημέρα κάθε μήνα και μέχρι την συνολική απορρόφηση της εν λόγω επιχορήγησης, θα ενημερώνουν την Υπηρεσίας μας για τις οφειλές που εξοφλήθηκαν, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τον πίνακα του παραρτήματος του παρόντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: econ.ota@ypes.gr. Κάθε πίνακας θα αποστέλλεται και ταχυδρομικώς και θα φέρει τις πρωτότυπες υπογραφές του περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη, του διευθυντή οικονομικής υπηρεσίας και του προϊσταμένου λογιστηρίου.
Η καταβολή της επόμενης δόσης θα πραγματοποιείται μετά την απορρόφηση των καταβληθέντων ποσών και την αποστολή του παραπάνω πίνακα στην Υπηρεσία μας.
«Παρακαλούμε για την επίσπευση των ενεργειών σας με σκοπό την άμεση απορρόφηση της επιχορήγησης, επισημαίνοντάς σας τη συμβολή της διαδικασίας εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών αλλά και ευρύτερα στην οικονομία της χώρας», υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο.
 aftodioikisi.gr