Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ -65 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή   

kroyaziera63 με 65 αναμένεται να είναι οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της Μυτιλήνης όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο τουριστικός πράκτορας κ. Ηλίας Πίκουλος.  Φέτος η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από πέρσι, χρονιά, κατά την οποία  προσέγγισαν το νησί μας μόνο 42 κρουαζιερόπλοια αλλά όχι  και τόσο καλή όσο το 2011 που πραγματοποιήθηκαν 85 προσεγγίσεις. Ωστόσο  όπως είπε ο κ. Πίκουλος θα πρέπει να μείνουμε στα θετικά σημεία και στο πως αυτή η μορφή τουρισμού θα λειτουργήσει προς όφελος του τόπου μας. Ελπίζουμε μόνο, είπε, επειδή θα έχουμε τούρκους επισκέπτες να μην καταργηθεί ο απλουστευμένος έλεγχος των διαβατηρίων με την επαναφορά της visa, γιατί αυτό θα σημαίνει και χάσιμο χρόνου αλλά και κόστος. Η πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου όπως πρόσθεσε ο κ. Πίκουλος θα γίνει στις 28 Μαρτίου με Γερμανούς τουρίστες και η τελευταία  είναι προγραμματισμένη για τις 6 Νοεμβρίου. Αρκετές θα είναι και οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων από την Κύπρο. Επέκταση ωραρίου τις Τετάρτες μελετά ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Εντωμεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου εάν κάποιες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων είναι προγραμματισμένες  για τις Τετάρτες όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Μάρω Βερβενιώτου. Επειδή το απόγευμα  της Τετάρτης τα καταστήματα είναι κλειστά  το θέμα μας απασχόλησε όπως είπε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο και μεταξύ των προτάσεων που επεξεργαζόμαστε είναι η επέκταση του ωραρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες.
Προετοιμασίες και στη Σάμο  για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου  αποφάσισε  να ζητήσει από τα μέλη του να  ανοίξουν τα καταστήματά τους   το Σάββατο 2 Μαρτίου   από τις   18.00 ως τις 21.00  λόγω της προσέγγισης του κρουαζιερόπλοιου Louis THOMSON SPIRIT. Πρέπει σημειώνει ο ΕΣΣ να συμβάλλουν όλοι στην καλύτερη δυνατή προβολή της εικόνας  του εμπορικού δρόμου  αφού η Κυπριακή Τηλεόραση  θα μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση εικόνες από την επίσκεψη στο νησί. Το κρουαζιερόπλοιο θα είναι το πρώτο   για  την φετινή σεζόν  και θα μεταφέρει 1100 Κύπριους  επιβάτες.(του Χάρη Ζαβουδάκη)
era-aegean.gr