Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ



• Η ποντοπόρος Ναυτιλία πρώτη στις προτιμήσεις των σπουδαστών των ΑΕΝ.

• Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης: «Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης»

Πρώτη στις προτιμήσεις των σπουδαστών των ΑΕΝ είναι η ποντοπόρος ναυτιλία για να εξασκήσουν το ναυτικό επάγγελμα ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την Σχολή του.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα ενδιαφέρουσας πρωτοποριακής έρευνας, που έγινε για την καταγραφή των απόψεων των σπουδαστών των ΑΕΝ για την κατάσταση των Σχολών από Στατιστικό Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την άμεση επιστημονική εποπτεία του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ευγενίδου (για να δείτε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ).

Η έρευνα παρουσιάστηκε, την Πέμπτη, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης (για να διαβάσετε ολόκληρο τον χαιρετισμό πατήστε εδώ) υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

«Οι απόφοιτοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να είναι άριστα καταρτισμένοι, ούτως ώστε να συνεισφέρουν τα μέγιστα όχι μόνο στην Ελληνική ποντοπόρο Ναυτιλία και Ακτοπλοΐα, αλλά και στην παγκόσμια Ναυτιλία»,

«Στην προσπάθεια που ήδη καταβάλλει το Υπουργείο Ναυτιλίας επιθυμούμε να σταθούμε αρωγοί, πιστεύοντας ακράδαντα στην αξία της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, την οποία το Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει αδιαλείπτως μισό και πλέον αιώνα, με τη συγγραφή και έκδοση διδακτικών εγχειριδίων για τους μαθητές και τους σπουδαστές των τεχνικών και επαγγελματικών σχολών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και παρακολουθεί τη λειτουργία και τα προγράμματα σπουδών τους», υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης- Ευγενίδης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την πρόθεση του Ιδρύματος να θεσπίσει υποτροφίες για αριστούχους σπουδαστές των ΑΕΝ και προσκάλεσε εκπροσώπους από το Υπουργείο Ναυτιλίας, τις ΑΕΝ και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε συζήτηση για τον προσφορότερο τρόπο χορήγησης των υποτροφιών αυτών.




pireas2day.gr
e-nautilia.gr