Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ


Ανθη Παζιάνου προς Πάρη Τσάρτα: Το Πανεπιστήμιο δεν θίγεται από την αλήθεια
Για ανακρίβειες και ανυπόστατες καταγγελίες εγκαλεί τη δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών, Ανθή Παζιάνου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας σε σχέση με το δημοσίευμα για την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης με αφορμή παλιότερο άρθρο της που αφορούσε τις πρόσθετες αμοιβές ολίγων μέσω της διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μάλιστα επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Η θέση του δημοσιεύτηκε στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών μαζί με την απάντηση της συντάκτριας, όπου η τελευταία τονίζει ότι είναι αν μη τι άλλο προκλητικό υπάλληλοι να νέμονται μεταξύ τους έξτρα αμοιβές από τον μισθό τους και πάράλληλα να θεωρείται ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση προγραμμάτων από τους ίδιους στους ίδιους
Απάντηση και στο άρθρο του Στρατή Μπαλάσκα περί ελέγχου του Πανεπιστημίου της εφημερίδας Εμπρός απέστειλε ο κ. Τσάρτας, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο.
Επιστολή  Π.Τσάρτα στο ΕΜΠΡΟΣ
"Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Με αφορμή το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας με τίτλο “Έλεγχος για διαχείριση προγραμμάτων και προσλήψεις”, το οποίο υπογράφεται από το δημοσιογράφο κ. Στρατή Μπαλάσκα, θα ήθελα να τονίσω ότι αναμένουμε με εμπιστοσύνη την ολοκλήρωση του έργου της Δικαιοσύνης.
Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει το αναγνωστικό κοινό σας ότι η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει ήδη απαντήσει και αντικρούσει τεκμηριωμένα τις ανακρίβειες που αναφέρονταν στο παλαιότερο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα της Λέσβου” (03/9/2012) και υπογράφεται από τη δημοσιογράφο κ. Ανθή Παζιάνου. Επιπλέον, έχει στείλει στον υπουργό ΠΑΙΘΠΑ αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο αναφέρεται σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος.
Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι σε απάντηση στο πρόσφατο δημοσίευμα της κ. Α. Παζιάνου, επισημαίνουμε ως πρυτανική αρχή ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι σε ανυπόστατες καταγγελίες, δεδομένου ότι θιγόμαστε ως πρόσωπα, αλλά ταυτόχρονα θίγεται το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μάλιστα σε μια περίοδο που παρά τα τεράστια προβλήματα, εντείνει τις προσπάθειές του για περαιτέρω ενίσχυση του ακαδημαϊκού του έργου και της φοιτητικής μέριμνας.
Παρακαλώ θερμά για την άμεση δημοσίευση της παρούσας επιστολής.
Με εκτίμηση
Καθηγητής Πάρις Α. Τσάρτας
"

Η Επιστολή  του Π.Τσάρτα στην Εφημερίδα των Συντακτών
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο ‘Αυτο… διαχείριση για λίγους’, το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος κα Ανθή Παζιάνου και δημοσιεύτηκε στις 12/3/2013, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι:
Α) Έχει ήδη δημοσιοποιηθεί η απάντηση της Πρυτανικής Αρχής σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα της Λέσβου (03/9/2012)και της ίδιας δημοσιογράφου, με την οποίααντικρούονται τεκμηριωμένα όλες οι αναφερόμενες σε αυτό ανακρίβειες. 
Β) Έχουμε στείλει ήδη στον Υπουργό ΠΑΙΘΠΑαναλυτικό υπόμνημα το οποίο αναφέρεται σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος.
Γ) Στο εν λόγωδημοσίευμα παρουσιάζονται εκ νέου ανακρίβειες, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για τη διαχείριση των ερευνητικών έργων από τον Ειδικό Λογαριασμό Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ταυτόχρονα επιχειρείται να δημιουργηθεί λανθασμένη εντύπωση ότι η χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων θα μπορούσε να συμβάλει στην κάλυψη των υπαρκτών ελλείψεων χρηματοδότησης του ανθρώπινου δυναμικού και της φοιτητικής μέριμνας από την Πολιτεία. 
Δ) Θα πρέπει να αφήσουμε με εμπιστοσύνη την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιτελέσει τo έργο της.
Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι απέναντι σε ανυπόστατες καταγγελίες επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, δεδομένου ότι θιγόμαστε ως πρόσωπα αλλά ταυτόχρονα θίγεται το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε μια περίοδο όπου παρά τα τεράστια προβλήματα εντείνει τις προσπάθειές του για περαιτέρω ενίσχυση του ακαδημαϊκού του έργου και της φοιτητικής μέριμνας.
 
 
Η απάντηση της Ανθής Παζιάνου
 
Κύριε Τσάρτα, 
Προφανώς στην «ανακρίβεια» των δημοσιευμάτων αυτών, δεν φαίνεται να συμφώνησε και η εισαγγελία Μυτιλήνης, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα. 
Επίσης, εκτός από την ελληνική δικαιοσύνη, πρέπει και η δημοσιογραφία να κάνει ανεμπόδιστα τη δουλειά της.
Σε μια περίοδο, όπου η κοινωνία και η εκπαίδευση στενάζουν, είναι αν μη τι άλλο προκλητικό υπάλληλοι να νέμονται μεταξύ τους έξτρα αμοιβές από τον μισθό τους, χωρίς να διευκρινίζεται το ωράριό τους και να θεωρείται ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση προγραμμάτων από τους ίδιους στους ίδιους.
lesvosnews.net