Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

17 ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΧΙΟΥ (ΣΥ.ΦΑ.Χ.) ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ




Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα, συνεντεύξεις και σχόλια που γίνονται το τελευταίο διάστημα 17 φαρμακοποιοί της Χίου αισθάνονται την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί σας για ένα θέμα που τους ταλανίζει. Τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Χίου ( ΣΥ.ΦΑ.Χ ) την εταιρία που αγωνίσθηκαν γι’ αυτή 31 χρόνια, την στήριξαν σε καλές και δύσκολες στιγμές, ήταν το καμάρι τους, προσέφερε τη σιγουριά και την ηρεμία στη δουλειά τους και αυτό γιατί ήξεραν ότι πάντα θα ήταν ετοιμοπόλεμοι, θα εξασφάλιζαν τα φάρμακα ακόμα και τα πιο ακριβά και δυσεύρετα στους ασθενείς τους. Δυστυχώς αυτή η εταιρεία δεν υπάρχει πια και αυτό γιατί :
1)      Δόθηκαν δάνεια εν αγνοία των μετόχων, χωρίς αποφάσεις του ΔΣ και χωρίς λογιστικές εγγραφές.
2)      Έγιναν λάθος χειρισμοί ( επιδότηση ακινήτου λιγότερο από τα μισά που είχαν εκτιμηθεί ) οι οποίες ζημίωσαν την εταιρία χωρίς να ζητηθούν ευθύνες.
3)      Προμηθεύονταν φάρμακα όχι από τις εταιρίες αλλά από τον ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.ΠΕ. με τελική ζημία.
4)      Κατά τους ορκωτούς λογιστές υπήρξε άνοιγμα στη χρήση 2011 ύψους 450.000 €.
5)      Κατά τους ορκωτούς λογιστές παραλήφθηκαν στον ισολογισμό του 2011 ορισμένα οικονομικά στοιχεία με αποτέλεσμα ο ισολογισμός να είναι πλασματικός και κατά συνέπεια η συνεταιριστική μερίδα πλασματική.
6)      Παραποιήθηκαν πρακτικά Γ.Σ.
7)      Με αιφνίδιους χειρισμούς η διοίκηση έκλεισε τη φαρμακαποθήκη και παραιτήθηκε χωρίς να συγκαλέσει Γ.Σ., χωρίς να φροντίσει για τη διάδοχη κατάσταση, χωρίς να κλείσει τα λογιστικά βιβλία του 2012 και κρατώντας παράνομα τα κλειδιά εμπόδισε τη λειτουργία της.
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φαρμακοποιοί της Χίου ( μέτοχοι και μη ) προκειμένου να στηρίξουν το συνεταιρισμό και χωρίς να τους έχει παρουσιαστεί η πραγματική δεινή οικονομική κατάσταση της εταιρίας προκατέβαλαν για τις αγορές τους από 20.000 € έως 60.000 € έκαστος τα οποία με το αιφνίδιο κλείσιμο του ΣΥ.ΦΑ.Χ. έχασαν. Για δε το έτος 2013 δεν έχουν καμία υπεύθυνη ενημέρωση. Επιπλέον παρά τις προσπάθειες των φαρμακοποιών δέκα εργαζόμενοι βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο και οι κάτοικοι ενός ακριτικού νησιού έμειναν χωρίς την ασφάλεια της φαρμακαποθήκης. Κλείνοντας δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


Κακούλας Ελευθέριος
Τσατσαρώνη Μαρίκα
Χαμέτης Λεωνίδας
Χαμέτη Δέσποινα
Χατζηδάκης Ιωάννης
Κοκκινάκη Κατίνα
Μάππας Κωνσταντίνος
Σαμωνάς  Ευάγγελος
Χάρλας Ευστράτιος
Μιχαλιός Ιωάννης
Σόδη  Αικατερίνη
Κοκκινάκης Δημήτριος
Βασιλάκης Αγαπητός
Κάβουρα Ειρήνη
Σκρινή Μυρώπη
Γιακούμα Αναστασία
Δαμαλά Ελένη