Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΘΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ




Αίσθηση και αναστάτωση προκάλεσε η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας "Παραπολιτικά" για το "διπλοθεσίτη" Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρη Τσάρτα. Το θέμα που προκύπτει είναι αν ο κος Τσάρτας θα καθαιρεθεί ή θα απολαύσει την "ασυλία"  της "ανοχής" ;
Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρει:
Δίπορτο το... έχει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πάρις Τσάρτας καθώς είναι καθηγητής οχι μόνο στη Μυτιλήνη, αλλά και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, παραβιάζοντας τον νόμο που απαγορεύει σε επικεφαλής Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να απασχολούνται σε ανάλογη θέση σε άλλο ίδρυμα.
Ο Νόμος 4009 / 2011 είναι σαφής, όμως στην περίπτωση του κ. Τσάρτα δεν φαίνεται να ισχύει. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Αρθρο 24, παράγραφο 20: Η ιδιότητα του πρύτανη, αναπληρωτή πρύτανη και κοσμήτορα είναι ασυμβίβαστη με επαγγελματική απασχόληση εκτός του ιδρύματος, καθώς και με την κατοχή έμμισθης θέσης στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Η παραβίαση του ασυμβιβάστου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή του πρύτανη ή του υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης.
Σύμφωνα, μάλιστα, με διευκρινιστική εγκύκλιο του πρώην υφυπουργού Ιωάννη Πανάρετου με τίτλο "Εγκύκλιος σχετικά με εξωπανεπιστημιακή απασχόληση πρυτανικών Αρχών" και ημερομηνία 03.06.2011 : Σαφώς απαγορεύεται στα πρόσωπα μέλη ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης που ασκούν τη διοίκηση ενός πανεπιστημίου νά έχουν οποιαδήποτε επαγγελματική απασχόληση εκτός του πανεπιστημίου ή να κατέχουν οποιαδήποτε έμμισθη θέση στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
Ωστόσο, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου εργάζεται στο ΕΑΠ, θέση η οποία όχι μόνο αποτελεί επαγγελματική απασχόληση εκτός του ιδρύματος, αλλά και έμμισθη.
Δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία τα έγγραφα που εξασφάλισε το Lesvosnews.net
  • 1. Εγγραφο για την την τοποθέτηση του ως διευθυντή σε θεματική ενότητα (γεγονός που σημαίνει και μεγαλύτερες ευθύνες και άρα τελείως κατά παράβαση του πνεύματος του νόμου ο οποίος σύμφωνα με εγκύκλιο του Πανάρετου θεσμοθετεί το ασυμβίβαστο έτσι ώστε ο Πρύτανης να ασχολείται απρόσκοπτα με τη διοίκηση του ιδρύματος).
  • 2. Το έγγραφο για την πληρωμή του Φεβρουαρίου
  • 3. Το έγγραφο για την πληρωμή του Μαρτίου
  • 4. Νόμος 4009