Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΧΑΝΙΑ : ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ "ΜΑΪΜΟΥ"



Σε αργία τέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες,  δύο υπάλληλοι του Υποθηκοφυλακείου Χανίως που έχουν καταχραστεί ποσό άνω των 200.000 ευρώ. Η υπόθεσή είχε αποκαλυφθεί μετά από έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριου το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κρήτης και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών.
Σύμφωνα με το cretalive οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα ξεσκεπάστηκαν τυχαία, όταν ένας πολίτης πήγε στο Υποθηκοφυλακείο και ζήτησε το σώμα μιας προσημείωσης, ενώ συνήθως πολίτες και δικηγόροι ανατρέχουν στις περιλήψεις των προσημειώσεων, τις οποίες διατηρούν τα Υποθηκοφυλακεία.
Στην προκειμένη, λοιπόν, περίπτωση το σώμα της προσημείωσης ήταν άφαντο. Ετσι ξετυλίχτηκε το κουβάρι της υπόθεσης και διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι έπαιρναν τις προσημειώσεις ακινήτων, ζητούσαν από τους πολίτες το ποσό που αναλογούσε για τα δικαιώματα του Δημοσίου, αλλά δεν τις περνούσαν στο βιβλίο εισερχομένων και στο γενικό βιβλίο εκθέσεων του Υποθηκοφυλακείου. Ωστόσο, οι περιλήψεις των προσημειώσεων καταγράφονταν στα βιβλία υποθηκών του Υποθηκοφυλακείου.
Με αυτό τον τρόπο, αν κάποιος ενδιαφερόμενος ήθελε απλά να δει αν ένα ακίνητο έχει προσημείωση, θα το έβλεπε μέσα από την περίληψη, μη γνωρίζοντας όμως ότι το σώμα της απόφασης δεν έχει καταχωρισθεί ως όφειλε.
Οι εμπλεκόμενοι μάλιστα γνωρίζοντας ότι στο Υποθηκοφυλακείο δεν υπάρχει προϊστάμενος, αλλά αναπληρώτρια που εκτελεί χρέη, ήθελαν να εξασφαλίσουν την κομπίνα τους και φαίνεται να επεδίωκαν τη μετάθεση δικαστικού υπαλλήλου από τα Δικαστήρια Χανίων στο Υποθηκοφυλακείο, ώστε να μπει στη θέση της, αφού τον θεωρούσαν “συνεργάσιμο’, σε αντίθεση με την αναπληρώτρια που δεν είχε εμπλοκή στο κύκλωμα.
aftodioikisi.gr