Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ


Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη   

aktploia_dromologiaΚοινή επιστολή των δημάρχων του Βορείου Αιγαίου για τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και βουλευτή Χίου Κωστή Μουσουρούλη. Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται καθώς τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου κυρίως με τη Βόρεια Ελλάδα συνεχώς επιδεινώνονται παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις των δρομολογίων του πλοίου «Ταξιάρχης» της ΝΕΛ αλλά και τις καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων που παρουσιάζει η συγκεκριμένη εταιρία.
Οι δήμαρχοι Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας τονίζουν ότι «τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συνεχίσουν να «εξυπηρετούνται» με αυτόν τον τρόπο, ειδικά την εορταστική περίοδο του Πάσχα αλλά και το Καλοκαίρι. Μοναδικό αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η περαιτέρω υποβάθμιση και απομόνωση και η τεράστια ζημιά στον τουρισμό σε μία περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση των νησιών».
Καλούν τον Υπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής θυμίζοντας την αναγκαιότητα σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τα Δωδεκάνησα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα όποια συμφέροντα να καταδικάσουν τα νησιά μας σε οικονομικό μαρασμό και να μας στερήσουν στοιχειώδη δικαιώματα αυτονόητα για κάθε Έλληνα πολίτη» καταλήγουν οι δήμαρχοι στην επιστολή τους προς τον Υπουργό
era-aegean.gr