Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ




Προς κατάργηση «βαδίζει» το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζονται αποχωρήσεις λόγω κατάργησης θέσεων από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ.

Οι δραματικές εξελίξεις αποκαλύπτονται σε δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», στο οποίο παρουσιάζεται πίνακας 20+2 φορέων του Δημοσίου, που σχεδιάζεται να καταργηθούν και να απολυθούν οι εργαζόμενοί τους αμέσως μετά το Πάσχα.


Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς είναι το ΓΕΝΕ, το οποίο, μάλιστα, επρόκειτο, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, να υλοποίήσει προγράμματα κατάρτισης άνεργων ναυτικών.

Επίσης, ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς είναι η Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής» θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι μαζί με τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν, θα ανακοινωθούν και καταργήσεις οργανικών θέσεων ακόμα και ειδικοτήτων ή δομών σε φορείς που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μια μεγάλη δεξαμενή υποχρεωτικών απομακρύνσεων θα προέλθει από καταργούμενες θέσεις στην ΕΥΑΘ, στους οργανισμούς μικρών λιμανιών και μαρινών, στα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, αλλά και από την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, τα ΕΛΠΕ ή τη ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν ειδικότητες όπως προσωπικό καθαριότητας ή κλητήρες που κρίνεται ότι μπορούν να αντικατασταθούν από εξωτερικούς συνεργάτες, μειώνοντας το μισθολογικό κόστος των φορέων
piraias2day.gr