Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΡΟΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ο.Υ ΠΛΟΙΩΝ




Σε ρότα αναβάθμισης βρίσκεται η ΔOY πλοίων, η οποία πρόσφατα μεταφέρθηκε στα νέα της γραφεία επί της Ακτής Μιαούλη, ενώ το κόστος της μεταφοράς δεν κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα.

Όπως επισημαίνει στη «Ν» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Μιχάλης Λάμπρος με αυτό τον τρόπο οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει αυτή η ΔΟΥ πλησίασαν στην καρδιά της ελληνικής και της ελληνόκτητης ναυτιλίας που δεν είναι άλλη από τον ιστορικό δρόμο της Ακτής Μιαούλη.

«Ολος ο εφοπλιστικός κόσμος του Πειραιά αλλά και των περιοχών που λειτουργούν ναυτιλιακά γραφεία των οποίων οι δραστηριότητες παρακολουθούνται αποκλειστικά από τη ΔΟΥ πλοίων χαιρετίζει αυτή τη μεταφορά των γραφείων στην καρδιά του Πειραιά διότι πιστεύει ακράδαντα ότι η προσφορά στην υπόθεση της μεγάλης ελληνικής ναυτιλίας αλλά και ο τρόπος που τα στελέχη της συγκεκριμένης ΔΟΥ αντιμετωπίζουν και επιλύουν τα προβλήματα των εταιρειών και των πλοίων που υπάγονται σε αυτήν διενεργείται κατά τρόπο άψογο, χωρίς τις γνωστές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και αναβλητικότητες», σημειώνει χαρακτηριστικά στη «Ν».

Οι φήμες

Αναφορικά με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο μεγάλο λιμάνι, κατά καιρούς ο κ. Λάμπρος επισημαίνει ότι πιστεύει πλέον ακράδαντα πως αυτή η μεταφορά σηματοδοτεί και το τέλος των φημών που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν ευρύτατα περί δήθεν καταργήσεως η συγχωνεύσεως της ΔΟΥ πλοίων με άλλες ΔΟΥ εκτός αντικειμένου ναυτιλίας.

«Κατά το παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, έχουμε επανειλημμένα τονίσει και υπογραμμίσει ότι η ΔΟΥ πλοίων αποτελεί μια πέρα για πέρα εξειδικευμένη υπηρεσία τα στελέχη της οποίας έχουν αποκτήσει μια σχεδόν τέλεια εξειδίκευση σε όλα τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των ναυτιλιακών εταιρειών διότι απλούστατα έπειτα από τόσα χρόνια έχουν καταλάβει το νόημα των δραστηριοτήτων του τομέα της ναυτιλίας μας και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων αυτών των εταιρειών πάντοτε με γνώμονα την ισχύουσα νομοθεσία», υποστηρίζει ο κ. Λάμπρος και προσθέτει:

«Η ΔΟΥ πλοίων πρέπει να υφίσταται και να λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας και να συνεχίζει με την παρούσα μορφή της να προσφέρει τις υπηρεσίες της όπως πράττει μέχρι σήμερα με επιτυχία».

Η διατήρηση της αυτοτέλειας και της ανεξάρτητης λειτουργίας της ΔΟΥ πλοίων και γιατί όχι και της αναβάθμισής της ιδιαίτερα τώρα που η έδρα της μεταφέρθηκε στην καρδιά της ελληνικής και της ελληνόκτητης ναυτιλίας, είναι ένα καθολικό αίτημα ολοκλήρου του Ναυτιλιακού κόσμου του Πειραιά, σημειώνει χαρακτηριστικά.




dealnews.gr