Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ "ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ" , Η ΕΥΔΑΠ



Θα ξανατρέξει το νερό στο σπίτι ναυτεργάτη, που είναι ναυτολογημένος σε πλοίο της HELLENIC SEAWAYS και είναι απλήρωτος εδώ και 7 μήνες μετά από την έντονη παρέμβαση στην ΕΥΔΑΠ ναυτεργατικών σωματείων.

Η εταιρεία σε μια πράξη κοινωνικά ανάλγητη αφαίρεσε απροειδοποίητα τον μετρητή νερού από το σπίτι του Δ.Ζ, που με την ειδικότητα μάγειρας είναι ναυτολογημένος στο «Νήσος Χίος».


Ο ναυτεργάτης συγκατοικεί με την διαζευγμένη άνεργη αδελφή του που έχει και δύο ανήλικα παιδιά.

Η παρέμβαση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά έγινε από αντιπροσωπεία από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και από την Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών.

Η υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ δεσμεύτηκε να γίνει σήμερα η επασύνδεση του μετρητή νερού στο σπίτι του συναδέλφου.

Τα σωματεία καλούν "τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, σε οργάνωση και αγώνα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη για το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής λαϊκής οικογένειας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του που μας οδηγούν καθημερινά και μαζικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση". Και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ, στις 10.30 το πρωί, στη συγκέντρωση της ΠΕΣ/ΝΑΤ στον Οίκο Ναύτη για την κοινωνική ασφάλιση και άμεσα μέτρα για την κοινωνική προστασία των ανέργων ναυτεργατών και των οικογενειών τους.

ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΗ, στις 6 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, στη συνδικαλιστική παρέμβαση που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για να καταβληθούν τα αναδρομικά και τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών.

ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ, στις 10 το πρωί, στην Παναττική – Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εργασίας.




pireas2day.gr