Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ


Την επιστροφή στο ΙΚΑ των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα δρομολογεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο απορροφώνται τόσο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 8κ όσο και οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ, οι οποίοι ύστερα από προσφυγές των 8Κ που δικαιώθηκαν, είχαν τεθεί αυτομάτως εκτός του Οργανισμού.
Η επιστροφή τους αναμένεται πως θα καλύψει τις ήδη αυξημένες ανάγκες του υπουργείου Εργασίας και τα κενά τμήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί το 2010 στο ΙΚΑ αλλά τον περασμένο Νοέμβριο το Διοικητικό Εφετείο έκρινε αντισυνταγματική διάταξη του Ν. 3899/2010 που επέβαλε την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ, καθώς είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να καλύψουν θέσεις εργασίας στην Αγροτική Τράπεζα.
Να σημειωθεί ότι, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, οι συγκεκριμένοι (500 τον αριθμό) υπάλληλοι επρόκειτο να προσληφθούν στην ΑΤΕ, ωστόσο μετά τη δρομολόγηση της αποκρατικοποίησης της Τράπεζας η πρόσληψή τους ματαιώθηκε και με την παραπάνω διάταξη μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ που, θεωρήθηκε ότι, είχε αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό
Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα αντίστοιχος αριθμός επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ να μείνουν εκτός Οργανισμού.  Οι τελευταίο προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν αφού το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών.

aftodioikisi.gr