Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

"ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ" , ΛΕΕΙ, ΤΩΡΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους στοχεύει η κυβέρνηση. Αυτό αποφασίσθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ΕργασίαςΓιάννη Βρούτση αλλά και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Γιώργο Κουτρουμάνη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Χρήστο Πρωτόπαπα και Φίλιππο Σαχινίδη.
Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας απέστειλαν χθες επιστολή στους Επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, και Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λάζλο Άντορ, με την οποία ζητούν την έγκριση άντλησης πόρων από Επιχειρησιακά Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Με την επιστολή ζητείται η έγκριση για τη μεταφορά 170 εκατομμυρίων ευρώ, από Επιχειρησιακά Προγράμματα για την υλοποίηση, σε πρώτη φάση, προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τα οποία θα αφορούν 50.000 ωφελούμενους.
Συγκεκριμένα ζητά να διατεθούν για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, 80 εκατ. ευρώ από το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» από αναξιοποίητους όρους παρελθόντων ετών, 60 εκατ. ευρώ από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» με χρήση της ρήτρας ευελιξίας και 30 εκατ. ευρώ από το ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» για δράσεις του τομέα αρμοδιότητάς του.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά την πρόσληψη ανέργων με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και αμοιβή 490 ευρώ, σε θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σωματεία, ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.), κυρίως, για τους δήμους.