Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Πρόταση νόμου, με θέμα: «Περί μη κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005» (Α’, 39, από 11.6.2013) και λοιπές διατάξεις κατέθεσαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και συνυπέγραψε οβουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, με αποκλειστικό και μόνο αντικείμενο να κληθεί η Βουλή των Ελλήνων να αναιρέσει, αναδρομικά και από την στιγμή της ισχύος τους, κάθε νομοθετική διάταξη ή διοικητική πράξη με  την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ Α.Ε..
Με την προϋπόθεση αναίρεσης της κατάργησης της Ε.Ρ.Τ. είναι αναγκαίο να υπάρξει μια μεταρρυθμιστική προοπτική, που θα προκύψει από την αξιολόγηση στοχευμένων προτάσεων, και θα έχει ως αποτέλεσμα την ορθολογικότερη και ποιοτικότερη λειτουργία της Ε.Ρ.Τ., με κύριο γνώμονα την υπηρεσία του Δημοσίου συμφέροντος.
Στην εισηγητική έκθεση τονίζεται ότι η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα  είναι στοιχείο της ταυτότητας κάθε ευρωπαϊκής κοινωνίας και συνδέεται ευθέως με την λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας.