Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΔ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Μυτιλήνη 11/06/2013
ΔΗΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Π. 367
Δ/νση: Καραντώνη 6, Μυτιλήνη
Τ.Κ.81100
Τηλ.: 2251027333
Fax: 2251041463
E-mail: ped_va@pedva.gr
Προς:1.Υπουργείο Εμπ.Ναυτιλίας
Γραφείο Υπουργού
2.Υπουργείο Μεταφορών και
Επικοινωνιών,
Γραφείο Υπουργού
Κοιν:
1.ΟΤΑ Β.Αιγαίου
2.Βουλευτές Β.Αιγαίου
3.Περιφέρεια Β.Αιγαίου
4.Επιμελητήρια Νήσων Β.Αιγαίου
5.Τουριστικούς φορείς Β.Αιγαίου
6.Μ.Μ.Ε. Βορείου Αιγαίου
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Ένα ακόμα πλήγμα, μέσα στη δυσμενή οικονομική κατάσταση που ζούμε, δέχονται οι νησιώτες μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών μας.
Οι ανακοινώσεις για αυξήσεις στις τιμές των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών και αεροπορικών εισιτηρίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην αρχή της κρίσιμης τουριστικής περιόδου που διανύουμε θα έχει σημαντικότατες αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες των νησιών μας, στους επαγγελματίες ασχολούμενους με τον τουρισμό και κυρίως στους ακρίτες μόνιμους κατοίκους, που η μετακίνησή τους από και προς τα αστικά κέντρα, καθίσταται πλέον απαγορευτική. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ανακοινώσεις για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Σάμου με 16%, στα αεροπορικά της Χίου με 20 και πλέον ευρώ ανά μετακίνηση κ.λ.π.
Ήδη με τις τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά, οι μετακινήσεις από αέρα και θάλασσα ακόμη και για λόγους υγείας καθίστανται αδύνατες.
Εκφράζοντας το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Βορείου Αιγαίου και των κατοίκων του, διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την αντίθεση μας σε μία ακόμη αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, γεγονός που μεταξύ άλλων θα επιφέρει αυξήσεις και στο μεταφορικό κόστος εμπορευμάτων.
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να ακυρώσουν την επιβολή οποιασδήποτε αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων.
Καλούμε τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τα επιμελητήρια, τους παραγωγικούς φορείς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των νησιών μας, με τον τουρισμό, να αντιδράσουν άμεσα.
Όλοι μαζί μπορούμε ενωμένοι να αποτρέψουμε την όποια αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων ( ακτοπλοϊκών και αεροπορικών) από και προς τα νησιά μας.
Ο Πρόεδρος ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου
Λαμπρινούδης Πολύδωρος
Δήμαρχος Χίου
Υ.Γ.: Αναφερόμαστε ενδεικτικά σε αυξήσεις εισιτηρίων που αφορούν τις άγονες γραμμές , όταν το κράτος πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για την χρηματοδότηση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που πραγματοποιούν τις γραμμές αυτές, με τα γνωστά παλιά, γερασμένα και μη λειτουργικά πλοία.