Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ


Το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας (στις 7.30) κρίνεται η τύχη της παράτασης αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων του δημοσίου. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τα έως τώρα χρονοδιαγράμματα πρέπει να παραδώσει «διευθύνσεις και ονόματα» έως τις 8 Ιουλίου ωστόσο αυτή τη στιγμή όπως διαμηνύουν συνεργάτες του νέου υπουργού «δεν υπάρχουν παρά σχέδια επί χάρτου».
Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας θα θέσει το θέμα της παράτασης έως το Σεπτέμβριο προκειμένου, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, να σχεδιάσει εκ νέου το πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας.
Στη Βασιλίσσης Σοφίας εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η παράταση θα δοθεί καθώς:
-          Οι τροϊκανοί  γνωρίζουν τις θέσεις του για μείωση του κράτους
-          Έχει ήδη υπερκαλυφθεί ο στόχος για τις 2.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο, με τις 2.656 που έκανε στην ΕΡΤ,
-          Θα καταστεί σαφές ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, άρα χρειάζεται ένα νέο.
Συναντήσεις με του υπουργούς που «συνεισφέρουν»
Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με τους υπουργούς, τα υπουργεία των οποίων πρόκειται να «συνεισφέρουν» σημαντικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε απολύσεις και διαθεσιμότητα. Δηλαδή τους:
- Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναμένεται να απομακρυνθούν 6.000 «αιώνιοι» συμβασιούχοι που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές
-  Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τη διαθεσιμότητα των 5.000 και πλέον εκπαιδευτικών
- Υπουργό  Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για τη διαθεσιμότητα των 5.000 δημοτικών υπαλλήλων αλλά και τις καταργήσεις Νομικών Προσώπων των δήμων που θα οδηγήσουν σε απολύσεις.


aftodioikisi.gr