Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ… «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»!
Έτσι θα είναι βαμμένα τα αεροσκάφη της SkyGreece, της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας που δημιουργούν Έλληνες ομογενείς του Καναδά και των ΗΠΑ, φιλοδοξώντας να υποκαταστήσουν την παλιά Ολυμπιακή στο κομμάτι των υπερατλαντικών πτήσεων. 

Το πρώτο αεροσκάφος ένα Boeing 767-300 (φώτο) έχει ήδη αγοραστεί και από χθες βρίσκεται σε ειδικό κέντρο στην Ευρώπη όπου ελέγχεται  τεχνικά και βάφεται στα χρώματα της Ελλάδας. 

Το αεροσκάφος θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις αρχές Αυγούστου για τις περαιτέρω διαδικασίες, ενώ η επίσημη παρουσίαση της εταιρείας θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Τακτικές πτήσεις προς Νέα Υόρκη, Σικάγο, Τορόντο και Μόντρεαλ θα ξεκινήσει σταδιακά από 4 Μαρτίου 2014 σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της εταιρείας. Θα προηγηθούν πτήσεις τσάρτερ. 

Στο μεταξύ το πτητικό έργο της εταιρείας θα ξεκινήσει από το μοναστήρι του Ταξιάρχη, προστάτη των αεροπόρων, στον Μανταμάδο της Λέσβου.

Εκπληρώνοντας ένα τάμα ο πρόεδρος της SkyGreece ο δραστήριος πάτερ Νικόλας Αλεξανδρής και τα στελέχη του θα μεταβούν στο μοναστήρι όπου και θα λειτουργήσει. Μάλιστα το πρώτο αεροσκάφος θα ονομαστεί «Ταξιάρχης».