Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ "ΑΡΙΑΔΝΗ "




Βραδινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ν.Π. 11542, στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο πριν την πρυμνοδέτηση του, βυθίστηκε κατά το ήμισυ ο καταπέλτης απο-επιβίβασης επιβατών, λόγω θραύσης του συρματόσχοινου.

Η αποβίβαση των επιβατών και οχημάτων ολοκληρώθηκε με ασφάλεια από τον κύριο πρυμναίο καταπέλτη του πλοίου, ενώ άμεσα από το Α’ Λ/Τ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΡΙΑΔΝΗ». Με τη συνδρομή δύτη και γερανοφόρου οχήματος ο καταπέλτης ανυψώθηκε εκ νέου και διασφαλίστηκε στη θέση του.

Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, πιστοποιητικών ασφάλειας, προστασίας περιβάλλοντος και με την προϋπόθεση ότι ο καταπέλτης θα παραμείνει μόνιμα κλειστός και ασφαλισμένος μέχρι την αποκατάσταση των κατεστραμμένων συρματόσχοινων, καθώς και προσκόμισης Υπεύθυνης Δήλωσης Πλοιάρχου για τη μη ταυτόχρονη απο-επιβίβαση επιβατών και οχημάτων από τον κύριο πρυμναίο καταπέλτη του πλοίου, επετράπη η συνέχιση πλόων του «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Το πλοίο που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 21:00μ.μ για Τήνο-Χίο-Μυτιλήνη, απέπλευσε με καθυστέρηση 2 ωρών και 40 λεπτών.
E-Nautilia -  -