Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΗΜΝΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ



Συνάντηση με το Δήμαρχο Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή πραγματοποίησαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στη Μύρινα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Αγώνας για τα Νησιά μας» κ.κ. Θόδωρος Βαλσαμίδης και Στρατής Τζιμής. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων που υλοποιούνται στο νησί της Λήμνου με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, καθώς και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Λήμνου στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, ενόψει μάλιστα της διαδικασίας για τη σύνταξη του νέου Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και της αναθεώρησης του Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη..

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης ενημερώθηκαν επίσης από το Δήμαρχο για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Λήμνου με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επιβίωση των κατοίκων, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη, καθώς και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια για τους πολίτες από την κατάργηση σημαντικών Υπηρεσιών στο νησί.

Όλα αυτά τα θέματα δυστυχώς δεν είχαν περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρότι ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου στο νησί της Λήμνου στα 2,5 χρόνια της θητείας του. Έτσι δεν μπόρεσαν να συζητηθούν στο πλαίσιο της συνεδρίασης, θέματα όπως η πορεία υλοποίησης των έργων που υλοποιούνται στο νησί, οι αναπτυξιακές προτεραιότητες για τη Λήμνο στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, και άλλα σημαντικά ζητήματα όπως η διαχείριση των υδατικών πόρων, ο αναδασμός της Ατσικής κλπ.

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λήμνος με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, με την κατάργηση βασικών Υπηρεσιών όπως η ΔΟΥ Λήμνου και η Επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η κατάργηση της διοικητικής αυτοτέλειας και οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Λήμνου, τέθηκαν υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Οργανωτική Επιτροπή των Φορέων και από την Δημοτική Αρχή και συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης. Για όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την επιβίωση των κατοίκων της Λήμνου, καταθέσαμε ως Παράταξη την άποψη και υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να ζητηθεί συνάντηση μαζί του προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα αυτά.



Από το Γραφείο Τύπου

της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»