Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς
τον Υπουργό Εσωτερικών
και
τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
 
 
Θέμα: Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
 
Η επιτυχημένη πορεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η προσφορά  του στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχουν πολλές φορές υπογραμμιστεί, γι’ αυτό και προκαλείται μεγάλη αναστάτωση τόσο στους ωφελούμενους όσο και στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, κάθε φορά που τίθεται θέμα συνέχισής του, εξαιτίας της δυσκολίας εξεύρεσης πόρων.
 
Στις 29 Μαρτίου εξεδόθη σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών για παράταση του προγράμματος έως τις 30.09.2013, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας. Παρολαυτά, οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας, μη γνωρίζοντας, αν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και αν θα υπάρξει σταθερή χρηματοδότησή του. Ειδικά, στην παρούσα οικονομικοκοινωνική συγκυρία, η ανάγκη για ανάπτυξη ενός δικτύου ασφαλείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θεωρείται επιβεβλημένη.


 
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
 

1.      Υπάρχει σχεδιασμός για τη συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, από τον Οκτώβριο του 2013 και μετά;
2.      Στην περίπτωση που το πρόγραμμα συνεχιστεί, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και αν, ναι, πως θα αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις που μέχρι σήμερα σημειώνονταν, στην καταβολή των οφειλόμενων στους εργαζόμενους;

 
 
25 Ιουνίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής

Κώστας Τριαντάφυλλος