Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ 15,8 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την απορρόφηση δαπανών ύψους 15,8 εκ. ευρώ πέτυχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην ενδιάμεση φάση υλοποίησης του προγράμματός της για το έτος 2013, υπερκαλύπτοντας το στόχο που είχε τεθεί αρχικά για το πρώτο εξάμηνο, ο οποίος ανέρχονταν στα 14,4 εκ. ευρώ.

Αναλυτικότερα τα στοιχεία του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι τα εξής:

-     εντάξεις 480 εκ.  ή 133% του προϋπολογισμού του προγράμματος (362 εκ.)
-     συμβάσεις 250 εκ. ή 70% του προγράμματος
-     δαπάνες 142,8 εκ. ή 39% του προγράμματος   

Σημειώνεται ότι έχει επιτευχθεί ένας μεγάλος ενδιάμεσος στόχος, ο οποίος για το τέλος του έτους είναι ακόμη μεγαλύτερος και ανέρχεται σε 52 εκ.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε:

«Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει η Περιφέρεια μας να επιτύχει αυτόν τον υψηλό ενδιάμεσο στόχο.

Από την περσινή χρονιά μέχρι φέτος έχει υπερδιπλασιαστεί η επίδοση της Περιφέρειας, δεδομένου ότι πέρυσι το πρώτο εξάμηνο είχαν επιτευχθεί 7 εκ. και φέτος οι αντίστοιχες δαπάνες είναι 15,8 εκ.

Τώρα η προσπάθεια μας πρέπει να επικεντρωθεί στο β΄ εξάμηνο όπου ο στόχος είναι πραγματικά μεγάλος. Οι φορείς, οι υπηρεσίες και οι μηχανισμοί παραγωγής έργων θα πρέπει να λειτουργήσουν συντονισμένα ώστε να επιτύχουμε και αυτό τον τόσο υψηλό στόχο.  Θεωρώ ότι μπορούμε και αυτή την φορά να εξασφαλίσουμε την επιτυχία και η Περιφέρεια να μην χάσει χρήματα. Εμείς θα είμαστε κοντά στα έργα, τους φορείς και τις υπηρεσίες και ελπίζω όλοι μαζί να πετύχουμε».