Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

EKTEΛΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟ - ΨΑΡΑ - ΜΕΣΤΑ

            

                                                                                                      
           


:
:::


















Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Αιγαίου και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που έχετε να επιτελέσετε για το νησιωτικό χώρο της πατρίδας μας.
Επικοινωνούμε μαζί σας για το κρίσιμο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του ακριτικού νησιού των Ψαρών με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Στη συγκεκριμένη γραμμή υπάρχει επιδοτούμενο δρομολόγιο Λαύριο – Ψαρά - Μεστά (με επιστροφή, με υποχρέωση εκτέλεσης του τρεις φορές εβδομαδιαίως) από την εταιρεία Ν.Ε.Λ. Lines με το πλοίο AQUA MARIA.
Δυστυχώς κατά την παρούσα περίοδο σε πλειάδα περιπτώσεων το δρομολόγιο παραμένει ανεκτέλεστο, δεν εμφανίζεται στον προγραμματισμό της εταιρείας ή δεν υπάρχει σταθερή ημερομηνία εκτέλεσης του.
Γίνεται σαφές ότι η παραπάνω πρακτική πλήττει καίρια την όποια τουριστική κίνηση των Ψαρών, ακυρώνει στην πράξη κάθε έννοια προγραμματισμού μονίμων κατοίκων ή επισκεπτών, επιφέρει σημαντικά προβλήματα στον ανεφοδιασμό του νησιού σε είδη πρώτης ανάγκης.  Έχει δε επιπτώσεις οικονομικής κατάρρευσης και σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων στο νησί.
Παρακαλούμε θερμά, κ. Υπουργέ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, να υπάρξει μέριμνα για την εξομάλυνση των δρομολογίων, όπως ορίζει η σύμβαση της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το καίριο πρόβλημα του νησιού των Ψαρών.

Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ