Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : "ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΧΙΟΥ"

ΠΡΟΣ:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
Ακτή Μιαούλη 83  &  Μάρκου Μπότσαρη 2-8, 18538  ΠΕΙΡΑΙΑΣ
   
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:           
  • Υπουργείο Εσωτερικών
  • Βουλευτή Χίου  κ. Μουσουρούλη
  • Βουλευτή Χίου κ. Τριαντάφυλλο
  • Αντιπεριφερειάρχη Χίου
  • Δήμαρχο Χίου
  • Διεύθυνση Δασών Χίου
  • Σωματεία Δύναμής μας
  • ΜΜΕ


















     Ο εξορθολογισμός της Δημόσιας Διοίκησης είναι ζητούμενο, γιατί  η σωστή διάρθρωση και λειτουργία του Δημόσιου Τομέα, έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ιδιαίτερα σήμερα, την εποχή των «μνημονίων»,αυτό θα είχε σαν συνέπεια και την εξοικονόμηση των δαπανών του Ελληνικού Δημοσίου.       Όμως αυτό δε μπορεί να γίνεται μέσα από την αλόγιστη μείωση του προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες με μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των υπαλλήλων και των μισθών ,που κατ’ εντολή κάποιων εξοικονομούνται.
     Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι στελεχωμένες έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης και να στηρίζεται η οικονομική ζωή του τόπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Διεύθυνση Δασών Χίου η υποστελέχωση της οποίας,  έχει σαν αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέταση αιτημάτων, όπως η διαδικασία  «χαρακτηρισμού  έκτασης »,   η οποία πλέον  απαιτεί απροσδιόριστο και μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει σαν συνέπεια κατασκευαστικές εργασίες μικρής κλίμακας (μόνο τέτοιες πια υπάρχουν ), να μη μπορούν να εκτελεστούν.
     Τελευταία έχουμε δεχτεί παράπονα οικοδόμων που και αυτό το σπάνιο πια μεροκάματο τους το στερεί η ίδια η Πολιτεία. Για τους μεγάλους έχουμε fast track, για τους μικρούς εμπόδια και δυσλειτουργία λόγω της υποστελέχωσης. Εκτός αν πιστεύετε και θέλετε η υποτιθέμενη ανάπτυξη να έρθει «μόνο» από τους ξένους επενδυτές. Στην Χίο που οι τραγικές μνήμες και συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς είναι ακόμη νωπές,  απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθησία από την κεντρική διοίκηση.


Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου
Ο Πρόεδρος                             Ο Γ.Γραμματέας

                              Αν. Κώσταλος                            Κων/νος Λίνας