Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

O MIΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΥΝΑ




«Πρωτάρης» σε υπουργικό θώκο είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που την περίοδο 2001- 2004 διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που γεννήθηκε το 1969, στη Γλυφάδα είναι γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας και για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2000. Επανεξελέγη το 2004, το 2007 και το 2009 και από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία της χώρας.

Σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, καθώς και τακτικό μέλος των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαΐκής Ένωσης (από το 2004).

Ο κ. Βαρβιτσιώτης θα παραλάβει το υπουργείο από τον βουλευτή Χίου Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος δέχτηκε κριτική για βραδύτητα στις αποφάσεις και στις κινήσεις αν και όσοι του καταλογίζουν τα παραπάνω παραβλέπουν ότι για πολύ καιρό από την ανάληψη των καθηκόντων του αναλώθηκε με την ανασυγκρότηση του διαλυμένου επί ΠΑΣΟΚ υπουργείου Ναυτιλίας.

Στα «πλην» του κ. Μουσουρούλη προσμετρήθηκε και η ανεπαρκής συνεννόηση μα τα άλλα δύο κόμματα, που στήριζαν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στο περίφημο, πια, νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να αντιστάθηκε σε ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές της κυβέρνησης, που ζητούσαν την πλήρη άρση του καμποτάζ στα σκάφη αναψυχής, όπως η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ίσως και αυτό να βάρυνε για την αντικατάστασή του.

Pireas2day