Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΣ

Ο πρωθυπουργός είναι κίτρινος
Ο Α. Σαμαράς είναι κίτρινος, όπως η «δημοσιογραφία» που λιβανίζουν τα στελέχη του και αγαπάνε οι συνεργάτες του. Την αγάπη του για τον κιτρινισμό την έδειξε στην εμφυλιακού περιεχομένου ομιλία του ενώπιον των συνεργατών του, του ΕΒΕΑ δηλαδή, σε εμφάνιση «εντός έδρας», στο λαμπρακικό Μέγαρο Μουσικής.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με ψεύδη, ανακρίβειες, ενίοτε και με λογικά ανακόλουθα, κατά των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και κατά των εκατοντάδων χιλιάδων που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν για τρίτη μέρα ενάντια στην πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησής του να κλείσει την ΕΡΤ, να φιμώσει ακόμα περισσότερο το δημόσιο λόγο, να απολύσει εν ψυχρώ 2.656 ανθρώπους.
Διαπίστωσε ότι η ΕΡΤ είναι «σύμβολο αδιαφάνειας», ενώ ο ίδιος διόρισε διευθυντή που αμειβόταν πλουσιοπάροχα τη στιγμή που οι εργαζόμενοι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται. Θυμήθηκε «σπατάλες» ενώ ο ίδιος ο υπουργός του που ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, μπήκε βυσματικά στην τηλεόραση. Ανακάλυψε «πάρτι» την ώρα που στελέχη του κόμματός του είχαν φροντίσει, κατά τη δική τους θητεία στην ΕΡΤ ως διευθυντικά στελέχη, να εξασφαλίσουν δυσθεώρητες αποζημιώσεις για τον εαυτό τους, απλώς αποφασίζοντας και υπογράφοντας. Μειδιάματα προκάλεσε ο πρωθυπουργός όταν είπε πως οι απεργοί τον φιμώνουν, ενώ η ομιλία του προβαλλόταν σε… εθνικό δίκτυο από τα ιδιωτικά κανάλια-συμμάχους του, αλλά και από την ίδια την ΕΡΤ που συνεχίζει να εκπέμπει, παρά το πείσμα του για το αντίθετο. Οργή προκάλεσε, όταν επικαλέστηκε για να στηρίξει τις θέσεις του, τους 1,3 εκατ. ανέργους που η κυβέρνηση και η τρόικα δημιούργησαν.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι οι «ημέτεροι» που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βόλευαν σωρηδόν. Αυτούς άλλωστε δεν πρόκειται να τους βρείτε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ούτε στις πορείες, αλλά βολεμένους τώρα σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι ή κυβερνητική θέση, να καθυβρίζουν τη δημόσια τηλεόραση.
Ο πρωθυπουργός, στηριζόμενος στα δεκανίκια του Βενιζέλο και Κουβέλη που πλέον, μόνο γέλιο προκαλούν με τις «διαφωνίες» τους, πιστεύει ότι μπορεί να τα ισοπεδώσει όλα. Έχει αναφανδόν σύμμαχο τους νεοναζί που επιχαίρουν διαλύοντας κάθε αμφιβολία για το πόσο συστημικοί είναι.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ όμως, ήδη ορθώνουν τείχος απέναντι στη χουντικής εμπνεύσεως πολιτική, που είναι ταυτόχρονα και πολιτική του μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αμφισβητούν στην πράξη το κλείσιμο, συνεχίζουν να εκπέμπουν, ενημερώνοντας πιο ελεύθερα από πότε.
Αυτή την ΕΡΤ που ζει στον αγώνα των εργαζομένων της τις τελευταίες τρεις μέρες ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης την τρέμουν. Δεν τη θέλουν γιατί η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι στην άλλη όχθη από το success story τους.
Αυτή την ΕΡΤ και ακόμα καλύτερη, ελεύθερη, διαχειριζόμενη από τους ίδιους τους εργαζόμενούς της, με ουσιαστική, παρεμβατική δημοσιογραφία και όχι «βιτρίνα» στις ειδήσεις, αυτή έχουμε ανάγκη. Την τηλεόραση που θα κάνει τομές στην ενημέρωση, θα ανοίγει ορίζοντες στον πολιτισμό, θα ερεθίζει το δημιουργικό ένστικτο και δεν θα εκπέμπει αποκλειστικά και μόνο σκουπίδια και ασύστολα ψέματα.
Ο πρωθυπουργός είναι κίτρινος για έναν ακόμα λόγο: χάνει το χρώμα του όταν διαπιστώνει ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ γυρίζει εναντίον του, ότι το success story του δεν επέζησε ούτε επικοινωνιακά, ότι το ποτάμι της οργής ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση φουντώνει.
Όλοι το απόγευμα στις 20.00 και κάθε μέρα στην πλατεία της Χίου και τις κινητοποιήσεις για όσο χρειαστεί.
Τώρα είναι η ώρα να τους νικήσουμε!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου