Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΙ : ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ , stop ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Με στόχο να σταματήσουν τις απολύσεις που σχεδιάζονται στα Νομικά Πρόσωπα των δήμων, οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης λένε «καθαρό ναι» στην κινητικότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ.
Όπως τονίζεται στο, κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ«δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με το μέτρο της κινητικότητας, που για μας σημαίνει: μετακινήσεις ενδοδημοτικές  σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΚΕΠ και διαδημοτικές με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων  άμεσα, αλλά και ευρύτερη κινητικότητα στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με ταχείες διαδικασίες. Καμία παρεμβολή άλλου επιπέδου στην κινητικότητα του προσωπικού», προστίθεται.
Επιπλέον, ζητούν την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών των Δήμων και των εργαζομένων, αλλά «με προκαθορισμένα κριτήρια, όχι για να γίνουν απολύσεις εργαζομένων. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αυτό κατά προτεραιότητα,  μέσω της κινητικότητας, πρέπει να καλύψει τα μεγάλα που υπάρχουν στους Δήμους», προσθέτουν.
Καμία κατάργηση ή συγχώνευση
Παράλληλα, οι αιρετοί, μέσω του ψηφίσματός του συνεδρίου τους, εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους για την περαιτέρω κατάργηση ή συγχώνευση Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την επαπειλούμενη απόλυση των εργαζομένων σε αυτά.
Υπενθυμίζουν δε, για μια ακόμη φορά  «ότι στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο μόνος φορέας του Δημοσίου που προχώρησε σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των δομών και των υπηρεσιών του ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
»Υπογραμμίζουμε όχι μόνο την ανάγκη ύπαρξης αλλά και στήριξης της λειτουργίας αυτών των δομών και υπηρεσιών, των μοναδικών δημόσιων φορέων που αναπληρώνουν το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος», καταλήγουν.
aftodioikisi.gr