Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ : Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



Πολύ σύντομα αποδείχτηκαν αληθινά τα όσα εισηγητικά κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση στις 19-10- 2012 με αφορμή τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού της Χίου, που καλούσαν μάλιστα σε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις..
Την ώρα που ο δήμαρχος και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης , εξόχως συμπαραστάτες της νέας αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  αναμασούν μαζί με την Περιφερειακή αρχή τα γνωστά για την ανάπτυξη της Χίου και των νησιών μας κοιμίζοντας το λαό μας, για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου, ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, ότι αποτελεί μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαμαρά την πολιτική του μαστιγίου απέναντι στους εργάτες και του καρότου απέναντι στα αφεντικά και της στεριάς και της θάλασσας .
Πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις  λιμάνια της χώρας,  φιλέτα μαζί με αυτό της Χίου, παραδίδονται στους χρυσοκάνθαρους του πλούτου, ιδιωτικοποιούνται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να αφεθούν στη βουλιμία τους για υπερκέρδη που θα πληρωθούν από όλους εμάς με υπηρεσίες πανάκριβες και φυσικά αμφιβόλου ποιότητας. Το τμήμα μάλιστα του λιμανιού της Χίου τους παραδίδεται σχεδόν έτοιμο , αφού μια σειρά έργων έγιναν από το Λιμενικό Ταμείο που ανήκει πλέον στο Δήμο.
Αν τους αφήσουμε και τη θάλασσα που απολαμβάνουμε θα την ιδιωτικοποιήσουν ή όπως έλεγε ο πρώην υπουργός ΥΕΝ , θα την αξιοποιήσουν!!!!
Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Χίου, σε βάρος του ελληνικού λαού με όλες αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις, με όλο αυτό το ξεπούλημα όχι μόνο των λιμανιών αλλά και του αεροδρομίου που για μας και οι δύο πύλες εισόδου είναι στρατηγικής σημασίας και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κάτι τέτοιο να γίνει.
Ο Δήμος Χίου και ό ίδιος ο δήμαρχος επωμίζονται τεράστιες ευθύνες γιατί και με τη δική τους πολιτική άφησαν ξεκάθαρα ανοιχτό το παράθυρο για να περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, άλλωστε τα ίδια έκαναν με την ανακύκλωση.
Από τη μια κατάγγειλαν το έγκλημα της συγκυβέρνησης για το ξεπούλημα  και από την άλλη ζητούσαν ΣΔΙΤ  για την κατασκευή του νέου λιμανιού, δηλαδή ζητούσαν να εφαρμοστεί η πολιτική της παράδοσης και του νέου λιμανιού στους ιδιώτες αν και όποτε αυτό γίνει ή μιλούν να είναι η μαρίνα της Χίου προς ιδιωτικοποίηση, αντί για το λιμάνι, λες και η μαρίνα έγινε με ξένα λεφτά και όχι με τα δικά μας.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση το ζήτημα δεν αφορά ούτε στην ενημέρωση ή μη του λαού, ούτε στο τίμημα ούτε σε διαφανείς ή μη διαδικασίες όπως ισχυρίζονται κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.  Αυτά είναι τερτίπια της λεγόμενης «αριστερής» διαχείρισης.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί ότι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, σε αυτόν ανήκουν, συντηρούνται με τον πολύ βαριά φορολογημένο ιδρώτα του και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα ξεπουλά ή να τα "αξιοποιεί", δίνοντάς τα στους κεφαλαιοκράτες.
Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια με μια κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας μπορούν να προσφέρουν τον πλούτο τους στο λαό ως διαμετακομιστικά κέντρα ανθρώπων και εμπορευμάτων, ως κέντρα ασφαλών, φθηνών και δημόσιων ακτοπλοϊκών και αεροπορικών  συγκοινωνιών.
Η σημερινή συγκυβέρνηση και οι παλαιότερες και αριστερά ή δεξιά δεκανίκια δεμένες πισθάγκωνα στο άρμα της ΕΕ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν κάτι τέτοιο, γιατί υπηρετούν τα παράσιτα της πλουτοκρατίας.
Μόνο ο λαός, οργανωμένα με τη δράση του, χωρίς φόβο και αυταπάτες για όσους τον τσαλαπατούν στο ευρωπαϊκό μονόδρομο, μπορεί να το αποτρέψει, γι αυτό και ζητάμε το θέμα άμεσα να μπει στο επικείμενο ΔΣ.
Αν ο δήμαρχος εννοεί  έστω και τα μισά-αν και αντιφατικά- από αυτά που λέει, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Κανένα ξεπούλημα της μαρίνας και τμήματος του λιμανιού, κανένα ξεπούλημα του αεροδρομίου. Ολοκλήρωση και αναβάθμιση της μαρίνας και των υποδομών του λιμανιού και του αεροδρομίου μέσα από το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων και ταυτόχρονη δρομολόγηση πλοίων και αεροπλάνων ασφαλών και με φτηνό εισιτήριο για όλο το λαό.
Το Δημοτικό συμβούλιο-αν η συμπολίτευση επαναλαμβάνουμε εννοεί μέρος από τα όσα λέει- να αποφασίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων με σύγκλιση κοινωνικών , συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ούτως ή άλλως θα είναι παρούσα.