Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ... "ΕΣΩ-ΚΟΝΤΡΕΣ" ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΚΕΔΕ


Ύστατη προσπάθεια με... έσω - κόντρες αποφασίζει η ΚΕΔΕ
Όσο περνά η ώρα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τόσο επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες, για μία ύστατη προσπάθεια των Δημάρχων της Χώρας, να μεταπείσουν την Κυβέρνηση, κυριότερα ως προς τα θέματα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων και του Οικονομικού Παρατηρητηρίου Ο.Τ.Α., με δηλωμένη πλέον τη διάθεσή τους, για προσφυγή τόσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, σχετικά με την «αντισυνταγματικότητα των Άρθρων του Πολυνομοσχεδίου, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση» όπως υποστηρίζουν οι Δήμαρχοι.

Οι Δήμαρχοι, επίσης, θα προχωρήσουν σε μία ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών, στην προσπάθειά τους να "περάσουν" στο ευρύ κοινό την πραγματική "εικόνα" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «κι όχι αυτή, που σκόπιμα κάποιοι παρουσιάζουν...» όπως χαρακτηριστικά ακούσθηκε από μέλη του Προεδρείου της ΚΕΔΕ.

Τέλος, από ότι διαφαίνεται, απομακρύνονται τα σενάρια περί "ομαδικών παραιτήσεων Δημάρχων και Δ.Σ. πόλεων" καθώς και των "λουκέτων" σε Δήμους.

Όμως, κατά την πορεία υιοθέτησης των τελικών αποφάσεων, δεν έλειψαν και οι εσωτερικές - εσωκομματικές κόντρες, με τον Δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, να ασκεί έντονη κριτική προς τη Διοίκηση της ΚΕΔΕ, σχετικά με τους χειρισμούς της, ως προς την κατάθεση και την τελική ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τραγικά αποτυχημένες οι κινητοποιήσεις μας για το Πολυνομοσχέδιο...».
Υπενθυμίζεται, η ένταση ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή την «επιστολή των 5», με τις φράσεις: «Μας προσβάλλετε, μας υπονομεύετε…» να ακούγονται από τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και τον κ. Γιάννη Μπουτάρη να ανταπαντά: «Δεν θα απολογηθώ για την πρωτοβουλία μας. Ήταν απλά μία κοινή σκέψη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποσκάπτει την ΚΕΔΕ. Εμείς ακολουθούμε τις αποφάσεις της».
Αλλά... και η απάντηση με "καρφιά" στην "επιστολή των 5" και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη, προσωπικά, από τον Γ.Γ. της ΚΕΔΕ & Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Απόστολο Κοιμίση, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, είπε: «Καμία αντίρρηση για την επιστολή, απλά έπρεπε εκτός από διαπιστώσεις, να προχωρήσετε και σε προτάσεις...».





epoli.gr