Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.μεΑ. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑμεΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ


Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απειλούμενους με απόλυση υπαλλήλους του Δήμου Χίου και συνολικά όλων των Δήμων της χώρας, σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνόμους, εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης, που με περισσό θράσος και χωρίς αιδώ έχει εξαγγείλει η δικομματική κυβέρνηση σε σύμπνοια με την Τρόϊκα. Ήδη συμπληρώσαμε ένα μήνα χωρίς Ε.Ρ.Τ. και Ε.ΡΑ., που ειδικά στα νησιά μας ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό στο θέμα της ενημέρωσης, αλλά και στήριξης των ζητημάτων του αναπηρικού κινήματος.
Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις χιλιάδες άλλες απολύσεις που έχουν γίνει σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και βεβαίως ακολουθούν οι χιλιάδες άλλες, που πρόκειται να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους 2013. Η προπαγάνδα από την Τρόϊκα και διάφορους ότι δήθεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα «λάθος συνταγή» στοχεύει στο να παραπλανήσει για να παρθούν και νέα δήθεν «σωστά» εξοντωτικά για το λαό μας, μέτρα που παίρνονται άλλωστε σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με ή χωρίς μνημόνια.
Η πολιτική αυτή είναι συνειδητά λάθος για το λαό, γιατί ακριβώς είναι συνειδητά σωστή για τους εμπόρους της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης, της ίδιας μας της ζωής.
• Επειδή ο ελληνικός λαός πλήττεται στην πλειοψηφία του ανεξαρτήτως και πανταχόθεν από τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική.
• Επειδή η δικομματική κυβέρνηση συνειδητά βαδίζει χέρι-χέρι με Τρόϊκα και ΕΕ παίρνοντας μέτρα που είναι ζωτικά για τα συμφέροντα των λίγων πλουσίων που υπηρετεί, ρίχνοντας στον καιάδα τους πολλούς.
• Επειδή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με κανένα τρόπο με αυτή την κατάσταση.
• Επειδή περισσότεροι άνεργοι στις οικογένειες των ΑμεΑ θα σημάνει κυριολεκτική εξόντωση των συναδέλφων μας από τα στηρίγματά μας αλλά και ευθεία απειλή για την ίδια την υγεία των συγγενών μας.
• Επειδή το ποτήρι έχει ξεχειλίσει
Επιβάλλεται ο ελληνικός λαός να ενωθεί κάτω από τη σημαία της αντίστασης στη βάρβαρη επίθεση της τρόικα και των πολιτικών της Ε.Ε., στοχεύοντας στο σταμάτημα του ολέθρου που με μαθηματική ακρίβεια έρχεται, αν δεν είναι ήδη εδώ, και που δεν θα έχει τέλος αν δεν το βάλουμε εμείς. Να διεκδικήσει τη δική του ζωή, που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα περίτρανα ότι δεν βρίσκεται σε αυτό το δρόμο «ανάπτυξης» αλλά σε αυτόν που πάνω απ’ όλα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Η ΠΟΑμεΑΒΑ προτείνει:
1ον: Όλοι ανεξαιρέτως να πάρουν μέρος σύσσωμοι στις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης 16/7.
2ον: Τοπικά τα Εργατικά Κέντρα, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες συσπείρωσης των εργαζομένων, των απολυμένων, των απειλούμενων με απόλυση, των εργαζομένων χωρίς αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, να ξεκινήσει αγώνας διαρκείας και αντίστασης στην καταστροφική και ολέθρια πολιτική που έχει στόχο, φανερό πια, να μην αφήσει τίποτα όρθιο.