Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την πολιτική υγείας στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή, σχολίασε πως με τις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, έχει πληγεί και απαξιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το Σύστημα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στη χώρα, αλλά έχουν πληγεί και απαξιωθεί και οι λειτουργοί της Υγείας. Ζήτησε τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων και την οικονομική ενίσχυση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ότι η κατανομή των κονδυλίων πρέπει να γίνεται με ισότιμο και αντικειμενικό τρόπο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα αναφερόμενος στον έντονο προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί από τη συγχώνευση των Νοσοκομείων της Λέσβου και της Λήμνου και της Σάμου και της Ικαρίας, υπογράμμισε για μία ακόμη φορά πως ειδικά σε θέματα υγείας, οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις δεν μπορούν να είναι ταυτόσημες τόσο για την ηπειρωτική χώρα, όσο και για τη νησιωτική.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει την απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας, που ανέφερε για ξεχωριστή λειτουργία των Νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης, παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας στα νησιά αλλά και αντίστοιχα σχετικά υπομνήματα των Ιατρικών Συλλόγων και των Ενώσεων Ιατρών Ε.Σ.Υ. των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς επίσης και όλες τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.