Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

"ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"

Δεν αποκλείονται κι άλλα οριζόντια μέτρα στο Δημόσιο
Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, άφησε "ανοιχτό" το ενδεχόμενο κι άλλων οριζόντιων μέτρων, στο πλαίσιο της "ελάφρυνσης" του Δημοσίου Τομέα, σε αντίθεση με άλλους Υπουργούς - Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη - που έχουν αποκλείσει την υιοθέτηση νέων οριζόντιων περικοπών Δημοσίων Υπαλλήλων, με την παράλληλη αξιολόγηση αυτών καθώς και των δομών του Δημοσίου.

«Δεν αποκλείεται η πιθανότητα άλλων οριζόντιων περικοπών, όχι μόνο στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και σε άλλα Υπουργεία» απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega.

Ο κ. Κεδίκογλου άσκησε δριμεία κριτική και στον τ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μανιτάκης δεν πίστεψε στο εγχείρημα της μεταρρύθμισης του Δημοσίου Τομέα, αφού δεν έκανε τίποτα στο διάστημα που ήταν Υπουργός για το θέμα αυτό».

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Αντώνης Μανιτάκης φέρει ευθύνη για το πώς εφαρμόζεται σήμερα το πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων απάντησε: «Βεβαίως και φέρει. Αν δε φέρει ευθύνη ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ποιός φέρει...;».

epoli.gr