Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Α” θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων μπορεί να γίνεται με Προεδρικά Διατάγματα.
Η τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν την απόσυρσή της,  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας.
Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και για την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών και η οποία επιτρέπει τις χορηγίες στην ελληνική προεδρία.
Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών από Νικ. Κακλαμάνη και Πρ. Παυλόπουλο
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της νομιμότητας της τροπολογίας, οι κκ. Πρ. Παυλόπουλος και Νικ. Κακλαμάνης επιτέθηκαν στον κ. Στουρνάρα, με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων να «απειλεί» τον υπουργό Οικονομικών με … αντικατάσταση.
Ο κ. Παυλόπουλος, σε ένα αιχμηρό σχόλιο κατά του κ. Στουρνάρα, είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται την κοινοβουλευτική διαδικασία ως τέστ κοπώσεως, αλλά την αντιμετωπίζουν με αίσθημα ευθύνης.
Ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, από την πλευρά του σημείωσε ότι με την επίμαχη τροπολογία παρακάμπτεται ο έλεγχος της Βουλής, «πάει περίπατο ο πολιτικός έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Σε λίγη ώρα έχετε υπουργικό συμβούλιο, μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών ότι με όσα λέει και πράττει ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε, ματαιοπονεί, απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

aftodioikisi.gr