Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 2, 2013
Τα πειθαρχικά παραπτώματα αφαιρούν μόρια, μεταπτυχιακά και διδακτορικά δίνουν “bonus”
Ανάλογα με τον τρόπο, που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του, θα μοριοδοτείται ο δημόσιος υπάλληλος, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων, που τίθενται σε κινητικότητα, βάση του Νόμου 4172/2013, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Ειδικότερα, την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια, μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα, οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.
Όπως σημειώνεται στην απόφαση του υπουργού, η αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, η αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων είναι οι τέσσερις αναδεικνυόμενες αρχές.
Επιπλέον, επιπρόσθετη καινοτομία συνιστά η αφαίρεση, και μάλιστα με δραστικό τρόπο, μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι, αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων.
olympia.gr