Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Σ’ ένα νησί που πληρώνει ακόμη  τις συνέπειες του ξεπουλήματος της Ολυμπιακής προσπαθούν να μας  πείσουν ότι θα είναι καλύτερα αν πουλήσουν το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τη ΔΕΗ και το ΝΕΡΟ. Στερούν την έκπτωση του εισιτηρίου του πλοίου στον απομονωμένο συνταξιούχο του ΝΑΤ. Υποχρεώνουν τον άνεργο οικοδόμο να δουλεύει 10 ώρες ανασφάλιστος. Πόσοι οικοδόμοι έχουν γιατρούς φέτος;
     Νοικοκυρεύουν την Υγεία αφήνοντας τον ΕΟΠΥΥ χωρίς μικροβιολογικό. Νοικοκυρεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία καταργώντας τις επικουρικές συντάξεις. «Απολύουν» δημόσιους υπαλλήλους για συμπαράσταση στους 1.500.000 άνεργους του ιδιωτικού τομέα.       Στηρίζουν την οικονομία δείχνοντας το δρόμο της εξόδου σε χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλους και βγάζοντας στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Νοικοκυρεύουν την παιδεία αφήνοντας  τα Ψαρά χωρίς δασκάλους.
     Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Λαός είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι διαθεσιμότητες και οι φοροεπιδρομές.
                                                                     Η αιτία όλων αυτών είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και η λύση είναι μία.
Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε τα μνημόνια της φτώχειας, τις λιτότητας, των χαρατσιών, της ανεργίας, των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων.

  • Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013
από τις 11:00-15:00.
  •  Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 στο πάρκο
απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.
  • Στηρίζουμε όλες τις δράσεις των συνδικάτων του νησιού μας.

Ο αγώνας όλων των εργαζομένων είναι κοινός και η ενότητα είναι η δύναμή μας.