Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ : "ΔΕΞΑΜΕΝΗ" ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ


«Δεξαμενή» και στο κύμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας του Δεκεμβρίου θα αποτελέσουν οι δήμοι. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στο mega: «Και βέβαια θα μπουν υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης στη δεξαμενή της κινητικότητας του Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, προσθέτονας ότι τώρα καταγράφεται ποιοι δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό και ποιοι έχουν ελλείψεις ώστε οι υπάλληλοι αυτοί να μετακινηθούν από τον ένα δήμο στον άλλο.
Ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι το μέτρο της  κινητικότητας, στους Δήμους είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό και σημείωσε ότι οι δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού τους, καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό και η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.
Στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στην αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι όλες οι υπηρεσίες των δήμων εκτός από την πρόνοια θα πρέπει να επαναξιολογηθούν, ενώ θα πρέπει οι δήμοι να καταρτίζουν τους προϋπολογισμούς τους με βάση τα πραγματικά δεδομένα.
Εκλογικός νόμος: Επιβεβαιώνει την πρόθεσή μας η δημοσκόπηση της Κάπα Research
Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά ραδιόφωνα, υποστήριξε ότι οι δήμοι θα πρέπει να αποφασίσουν για το προσωπικό που θα απασχολούν μέσω της αξιολόγησης: «Οι εταιρείες των δημοτικών ραδιοφώνων είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Είναι αποκλειστικό θέμα των δημάρχων να πάρουν τις όποιες αποφάσεις. Στα δημοτικά ραδιόφωνα οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια είναι οι εργοδότες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνέντευξή του το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών»,επανέλαβε  ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταρτιστεί ένας νέος εκλογικός νόμος χωρίς κομματική χροιά, καθώς -όπως είπε- είναι κάτι που ζητάει και η ίδια η κοινωνία, επικαλούμενος και σχετικό γκάλοπ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»: «Έχει σήμερα μία δημοσκόπηση “ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής”. Στην ερώτηση “ Τι δήμαρχο θα θέλατε για το δήμο σας στις επόμενες εκλογές;” το 67,4% απαντά ότι θα πρέπει να είναι ακομμάτιστος. Αυτό δείχνει η έρευνα ότι θέλει η κοινωνία. Αυτήν την έρευνα – όταν εμείς ανοίξαμε αυτή τη συζήτηση, με αφορμή αυτά που ζήτησε ο Πρωθυπουργός και τα οποία καθίσαμε να τα επεξεργαστούμε – δεν την γνωρίζαμε. Βλέπετε λοιπόν ότι η κοινωνία είναι πιο μπροστά. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα πρέπει να σπάσουμε τις στείρες κομματικές γραμμές στην τοπική κοινωνία και να αφήσουμε τον κόσμο να διαλέξει ελεύθερα. Αυτή η πρόταση που έχουμε καταθέσει είναι ένα γενικό πλαίσιο και πρέπει να υπάρξει επεξεργασία στις λεπτομέρειες του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.
Πρόσθεσε δε και πάλι ότι το σύστημα με ενιαίο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλες εκλογές, όπως αυτές των συνδικαλιστικών σωματείων.
 aftodioikisi.gr