Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

"ΕΜΠΛΟΚΗ" ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ 42 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΝΑ


Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών των υπαλλήλων θα προκαλέσει η απομάκρυνση των 42 υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού του ΥΝΑ, το οποίο έχει συνταχθεί μετά από τις εισηγήσεις των διοικητικών περιφερειακών υπηρεσιών και τονίζει την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων υπαλλήλων στο υπουργείο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη έχει δημιουργηθεί νέα εμπλοκή με τις 48 διαθεσιμότητες, που στην πορεία έγιναν 42 και για τις οποίες οι συνδικαλιστές έχουν ήδη στείλει εξώδικο στον υπουργό Ναυτιλίας ενώ καταγγέλλουν ότι ενώ το έγγραφο είναι έτοιμο, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε αποσταλεί όπως και θα έπρεπε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και επομένως και στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

"Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα επιβάλλεται να ενημερωθεί και το υπουργείο και το κυβερνητικό συμβούλιο για την άποψη της Διεύθυνσης Πολιτικού προσωπικού. Εαν το έγγραφο αποσταλεί την Τρίτη ή την Τετάρτη και οι αποφάσεις έχουν ληφθεί τότε θα είναι αργά" έλεγε συνδικαλιστής.

Όπως έχει γράψει το Pireas2day.gr την προηγούμενη εβδομάδα, η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ προσπαθούσε να βρεί λύση και να τεκμηριώσει την απομάκρυνση των 42 εργαζομένων (22 απο τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και 20 απο την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου και απο τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού) καθώς οι πληροφορίες λένε οτι η απόφαση για την διαθεσιμότητα των 42 υπαλλήλων δεν έχει την επιχειρησιακή τεκμηρίωση που χρειάζεται με αποτέλεσμα να βρίσκεται νομικά στον αέρα.

Να σημειωθεί οτι ολο αυτό το χρονικό διάστημα οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου ζητούν απο τον υπουργό Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη να σταματήσει οποιαδήποτε σχετική υπαγωγή του προσωπικού του ΥΝΑ στο καθεστώς διαθεσιμότητας και επισημαίνουν πως η μέχρι τώρα διαδικασία δεν είναι εντος του πλαισίου του γράμματος και του πνεύματος του ν.4172/13

Καταγγέλλουν δε το γεγονός οτι τον προηγούμενο Μάρτιο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης αποφάσισε οτι στο ΥΝΑ χρειάζονται 590 πολιτικοί υπάλληλοι για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του. Την εποχή εκείνη εργάζονταν 594, σήμερα είναι 592. Στην συνέχεια και χωρίς καμία αιτιολόγηση επανήλθαν λέγοντας οτι οι πολιτικοί υπάλληλοι στο ΥΝΑ πρέπει να είναι 540.




pireas2day.g