Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΧΙΟ , ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

¨ΗΜΕΡΙΔΑ¨ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/10 στη Χίο
Ο ελληνικός αθλητισμός, μολονότι την τελευταία δεκαετία παρουσίασε μεγάλη άνοδο σε πολλά αθλήματα, όπως είναι το μπάσκετ, ο στίβος, το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση, η κωπηλασία, η γυμναστική κ.α΄, εντούτοις δεν μπόρεσε να αποφύγει κρούσματα εξαιτίας της χρήσης αναβολικών, από μεμονωμένους αθλητές και αθλήτριες και από τη γνωστή εκείνη Ομοσπονδία· κρούσματα ντόπινγκ τα οποία εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας.
Η νέα Διοίκηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ – ακριβώς για να βάλει φραγμό σε όσους αδίστακτους κερδοσκόπους διακινούν αναβολικά – πήρε στις αρχές του χρόνου δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις.
Πρώτον, υποβάλλεται σε δυσανάλογες δαπάνες και, έτσι, έχει πολλαπλασιάσει τους προληπτικούς ελέγχους ντόπινγκ (στο ΕΣΚΑΝ κ.α.) σε μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών και
Δεύτερον, προχώρησε σε ¨Προγραμματική Συμφωνία¨ με τη μόνη μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Ελλάδα, ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ (Α.ΧΩ.Α.)· εταιρεία που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, διοργανώνει δε ¨Ημερίδες¨ σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου ειδικοί επιστήμονες και άλλοι σοβαροί αθλητικοί παράγοντες αναφέρονται, με στοιχεία, στους κινδύνους που προκαλούνται στην υγεία και τη ζωή των αθλητών και των αθλητριών από τη χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ – καίτοι πήρε φέτος μέρος, με πολυάριθμους αθλητές και αθλήτριες, σε δεκάδες αγώνες Στίβου, στην Ελλάδα και σε διεθνείς διοργανώσεις – δεν είχε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, κανένα κρούσμα ντόπινγκ. Αυτό ενθάρρυνε τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας και της εταιρείας Α.ΧΩ.Α να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά των αναβολικών, πραγματοποιώντας ενημερωτικές ¨Ημερίδες¨ σε όσες περισσότερες περιοχές της χώρας γίνεται. Κλιμακώνουν, δε, τον αγώνα κατά του ντόπινγκ αφενός για να προστατεύσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, αφετέρου δε για να εξασφαλίσουν το ότι δεν θα εκτεθεί, ξανά, διεθνώς η Ελλάδα, όπως εκτίθενται αυτή την περίοδο η Αμερική στο Μπέιζ-Μπωλ και το Στίβο, η Γερμανία στο ποδόσφαιρο, το Στίβο και την Κολύμβηση, η Τζαμάικα στο Στίβο, η Ισπανία στην Ποδηλασία, η Τουρκία στο Στίβο και την Πάλη και η Αυστραλία σε όλα σχεδόν τα αθλήματα.
Έτσι, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στη Χίο ¨Ημερίδας¨, αφιερωμένης στη μνήμη των μεγάλων ολυμπιονικών του νησιού, Χρήστου Μάντικα και Νίκου Σύλλα τις πρωϊνές ώρες της 5ης Οκτωβρίου, ημέρας  κατά την οποία το απόγευμα θα αρχίσουν οι διήμεροι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες, και όλος ο αθλητισμός του Αιγαίου θα βρίσκεται στη Χίο.

Η ¨Πρόσκληση¨ - η οποία ετοιμάζεται, θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των ομιλητών και των ειδικών επιστημόνων – εισηγητών θα σταλεί, δε, στα Μ.Μ.Ε. τις αμέσως επόμενες ημέρες.