Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ


Μόνο από το υπουργείο Ναυτιλίας θα γίνεται στο εξής η επιδότηση των άγονων γραμμών, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχε.

«Φέτος προχωράμε στην ενοποίηση όλων των επιδοτήσεων. Σταματάει το φαινόμενο που ίσχυε ως τώρα, να κάνουν δηλαδή δύο ξεχωριστές υπηρεσίες του υπουργείου το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται διπλάσιο κόστος» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός έκανε αναφορά στη δυνατότητα που θα δίνεται, πλέον, στις εταιρείες να επιλέγουν ως εναρκτήριο λιμένα, είτε τον Πειραιά, είτε το Λαύριο. «Σκοπεύουμε σταδιακά να μεταφέρουμε τμήμα της ακτοπλοΐας στο Λαύριο. Η μετακίνηση αυτή επιφέρει πολλαπλά οφέλη και για τις εταιρείες, αλλά και για τους πολίτες» τόνισε. Αναφορά έκανε, επίσης, και στην πρόσφατη έγκριση που δόθηκε από την Κομισιόν για επέκταση του νότιου προβλήτα στον Πειραιά, με σκοπό να φιλοξενηθεί η κρουαζιέρα. «Η εξέλιξη αυτή καθιστά τον Πειραιά , ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου στον τομέα της κρουαζιέρας» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική ακτοπλοΐα. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ ευχαρίστησαν τον Υπουργό για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ξεκαθάρισε ότι έχει πλήρη γνώση των σωρευμένων ζημιών που έχουν υποστεί οι περισσότερες εταιρείες, ζήτησε αναλυτικά στοιχεία κίνησης ανά λιμένα και έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από ορισμένες εταιρείες. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι γίνεται δέκτης καταγγελιών για απλήρωτους ναυτικούς, τόνισε: «Να ξέρετε ότι, από την πλευρά μου, δε θα υπάρξει ανοχή.

Ό,τι προβλέπει ο νόμος πρέπει να τηρείται. Αυτήν την εντολή έχω δώσει και στα λιμεναρχεία. Σε αυτό είμαι συμπαραστάτης των ναυτικών, ξεκάθαρες κουβέντες», υπογράμμισε, ενώ στο τέλος της συνάντησης επανέλαβε την προτροπή του προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για διατήρηση του καθεστώτος εκπτώσεων στους ναύλους των στρατιωτικών, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου να δεσμεύονται να διατηρήσουν το ισχύον καθεστώς εκπτώσεων.




naftemporiki.gr

e-nautilia.gr